23 Април 2024вторник22:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

В "Напоителни системи" харчили като на "пир по време на чума"

Задълженията на дружеството нараснали с 5 млн. лв., с 4 млн. повече са непотърсените вземания, обясни министър Бозуков

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 53

    Смените на директора на агенцията по горите и на дружеството "Напоителни системи" не са политическа чистка, а са заради получени сигнали и установени нередности в работата им, каза вчера пред БНР министърът на земеделието Христо Бозуков. "Мога да обясня всяка смяна и действително имам сериозни професионални аргументи", каза Бозуков. Ръководството на държавното дружество "Напоителни системи" беше сменено, бяха направени рокади в Изпълнителната агенция по горите.
"Има доста смущаващи неща, особено в "Напоителни системи" - едно дружество, което е почти във фалит, а там са се разходвали средства, като пир по време на чума се е действало", заяви Бозуков. По думите му, след като уволненият досегашен изпълнителен директор Галина Панайотова е приела поста, задълженията са нараснали с пет милиона, с четири милиона нарастват и непотърсените вземания. Срещу предишните ръководства на "Напоителни системи" ЕАД са подадени сигнали до прокуратурата за извършени финансови престъпления, а Панайотова е освободена, за да се осигури безпристрастно и пълно съдействие на органите на досъдебното производство. Бозуков защити компетентността на новия изпълнителен директор на "Напоителни системи" Снежина Динева. Тази жена има и опит, и необходимата квалификация, и качества, за да изпълнява тази длъжност, каза министърът на земеделието.
За новоназначения шеф на агенцията по горите Григор Гогов Бозуков каза, че е поставил така нещата с всички новоназначени директори, че няма да изкарат и една седмица на поста, ако се усъмни в непочтено поведение или злоупотреба с доверието му.
По повод подготвяните от фермерите протести заради забавените директни плащания, Христо Бозуков каза: "Земеделските производители много добре знаят, че, съгласно европейските разпоредби, периодът за изплащане на субсидиите е от първи декември на предходната година до 30 юни следващата година. Изплащането в този период не касае никакво забавяне." "Иска се определен срок за тези проверки, а ние заварихме в Министерството на земеделието значително забавяне на работата по тях и трябваше да ги форсираме, за да може да бъдат изпълнени навреме", обясни министърът. В представения от министерството индикативен график е заложено основните разплащания по схемите и мерките за директни подпомагания да приключат през май 2017 година, обяви той и отбеляза, че това е с близо месец по-рано, отколкото е било извършено разплащането през миналата година.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ