08 Май 2024сряда23:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 15

ПИ

Нападател на Локо ГО национал на ДР Конго

Футболистът на Локомотив (Горна Оряховица) Рахави Кифуети получи повиквателна за националния отбор на Конго.
Нападателят ще облече екипа на тима за контролата с Мавритания на 27 март. Кифуети е роден във Франция, но има и конгоански корени и е избрал да играе за африканската страна.


Бивш левскар се върна в Славия

Стефан Велев, който има повиквателни и за националния отбор, подписа със Славия до лятото на 2018 г. 27-годишният Велев пристига като свободен агент от грузинския Динамо (Тбилиси), а преди това е играл за Локо СЗ, Любимец, Локо Пд, Берое и Левски. В юношеските си години Велев е футболист на столичния Септември, както и на Славия.

Двама треньори от ДЮШ на Левски на форум на УЕФА


Школата на Левски ще изпрати двама представители на предстоящия престижен форум на УЕФА Младежка Шампионска лига за треньори в Нион на 21 и 22 март, похвалиха се от клуба. За събитието ще пътуват Йордан Петков и Тодор Симов. На форума водещи специалисти ще изложат основните си теории около работата с млади състезатели, успешните практики за развитието им, изграждането на модерна и печеливша школа и поддържането на силни отбори във всички възрастови групи.
След събитието треньорите ще играят в демонстративен мач.

Спартак 1918 Вн търси завръщане

Нападателят Александър Аргиров напусна Спартак 1918. 19-годишният несебърец обявил пред треньора Иван Найденов, че спира с футбола и ще се концентрира върху следването си във варненски университет. Тимът картотекира 10 нови попълнения за пролетния полусезон в областна група А2 - дошлите от ФК Спартак Вн Ивайло Русев, Вилиян Денчев, Георги Щерев, Микаел Асад и Денислав Драганов, както и юношите на спартаклии Симеон Симеонов, Владислав Георгиев и Кристиян Калудов, играли през есента за Берое, Черно море и Калиакра, халфът на Камчиец (Дългопол) Диян Моллов и вратарят на Ботев (Брестак) Христо Купенов. За пролетния дял Найденов ще разполага с 23-ма футболисти, след като върна 5-има при юношите старша възраст. Спартак 1918 подновява първенството с домакински мач срещу Камчиец (Дългопол) в неделя от 15 ч. на стадион „Спартак“. Варненци изостават на 4 т. от лидера Овеч (Провадия), а първите 2 тима играят на кръст срещу първите два в другата областна група – А1 и победителите ще определят в директен спор новия член на Североизточната Трета лига. За първите две места в А1 спорят Белослав, Ботев (Брестак) и Бозвелийско. Възможно е обаче в третия ешелон да бъдат поканени и други отбори от четвърта дивизия.

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 368

/ брой: 84

За наше добро

visibility 335

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 401

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ