20 Април 2024събота02:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мощен старт за Гришо

Димитров очаква първата ракета на САЩ Джак Сок за място в ІV кръг в Индиън Уелс

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 12

Григор Димитров (№13 в света) започна мощно на "Мастърс"  турнира в Индиън Уелс, след като във II кръг разби Михаил Южни (Рус, №84) с 6:4, 6:0. Хасковлията затвори мача срещу руснака, известен с прозвището Полковника, за 71 мин. На корт №2 поставеният под №12 в основната схема записа 7 аса и 1 двойна грешка, докато съперникът му регистрира 2 директни точки от сервис и 6 двойни грешки. Димитров реализира 5 пробива и допусна само 1 в първия сет. Ключов момент в мача беше вторият гейм във втория сет, който продължи 10 минути, но българинът успя да вземе подаването на бившия №8 в света и буквално го пречупи. Така той заслужи $41 350 и 45 т., от които ще прибави 20, след като миналия сезон стигна II кръг. Гришо затвори мача след серия от 8 поредни гейма и очаква първата ракета на САЩ в момента Джак Сок (№18). Американецът, както и Гришо, почива на старта, а в първия си мач би квалификанта Анри Лаасконен (Швейц, №123) с 6:3, 0:6, 6:4. Това ще е четвъртият им мач. До момента българинът има 1 победа, като загуби последните 2 сблъсъка със Сок - през 2015 г. на "Ролан Гарос" и на "Мастърс"-а в Торонто. Успехът на Димитров е от 2014 г. на 1/4-финал в Стокхолм. Срещата им в Индиън Уелс ще се играе тази нощ. При нова победа нашият ще срещне Малек Джазири (Тун, №108) или Тейлър Фриц (САЩ, №136), който изненадващо обърна Марин Чилич (Хърв, №7) с 4:6, 7:5, 6:4. Тунизиецът пък се справи с Марсело Гранойерс (Исп, №36) със 7:5. 6:3.
От фаворитите проблеми имаше само Новак Джокович (Сърб, №2), който сломи Кайл Едмънд (Вбр, №46) с 6:4, 7:6 (5). В следващия кръг той обаче ще срещне Хуан Мартин Дел Потро (Арж, №35). Легендата Роджър Федерер (Швейц, №10) разби Стефан Робер (Фр) с 6:2, 6:1, а Рафаел Надал (Исп, №6) отнесе Гуидо Пея (Арж) с 6:3, 6:2. При нови победи на Федерер срещу Стив Джонсън САЩ, №24) и на Надал в испанския сблъсък с Фернандо Вердаско (№26) двамата най-изявени тенисисти ще се срещнат още на 1/4-финал в повторение на финала им на "Аустрелиън оупън", а по-добрият от този сблъсък ще играе срещу Джокович или Дел Потро.
Бекер и Настасе възхитени от Димитров

Легендарните тенисисти Борис Бекер и Илие Настасе изразиха възхита от играта на Григор Димитров през сезона. Бекер, който се раздели като треньор с Новак Джокович, гледа успеха на хасковлията над Михаил Южни (Рус) и написа в туитър:
"Много съм щастлив да видя Григор Димитров отново във форма! Той е един от най-приятните и талантливи играчи в тура, а сега има и добър треньор в лицето на Дани Валверду!, коментира немецът, който има 6 титли от Големия шлем.
Настасе, който през 1973 г. става първият №1 в ранглистата на АТП и има 7 титли (2 на сингъл) от Шлема, е впечатлен  от Григор Димитров и Александър Зверев, които се представят отлично този сезон. „Има няколко деца, които знам. Димитров и останалите. След 10 години шампионите ще са много по-различни. Всяко време има своя голям шампион. Много тенисисти са добри, когато са млади, но не стигат далеч и на 26-27 години изчезват. Други обаче играят великолепно и натрупаха опит – един от тях е българинът Григор Димитров, както и Александър Зверев. В  бъдеще играчите ще печелят точки само от сервис, без толкова разигравания", коментира румънецът.


Григор Димитров връща топката от бекхенд срещу Михаил Южни (Рус, №84), когото отстрани с 6:4, 6:0 във ІІ кръг на "Мастърс"-а в Индиан Уелс
Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ