24 Април 2024сряда07:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станимир Беломъжев:

Сбъднах една мечта

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 14

„Този медал тежи точно 29 години адски много лишения, труд, сълзи на мен и моето семейство. Без съмнение съм много горд от постигнатото”, призна световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев на летище София при завръщането си у нас. Миналата седмица състезателят от Троян за първи път се окичи със световна титла след триумф в средната дистанция на шампионата в Красноярск, Русия.
„Имах усещането още предишната вечер, че всичко върви по план. При самия старт бях много спокоен, започнах малко консервативно, защото не бе много дълга дистанция, и исках да запазя сили, за да мога да натисна във втората част. Много се радвам, че успях да направя почти перфектното състезание, бях изключително концентриран, контролирах скоростта на придвижване, знаех какви са възможностите ми и се раздадох докрай. Основната ми мотивация бе да постигна именно този резултат. Това бе една мечта на мен и моето семейство, към която винаги сме се стремили. Нашият спорт не е олимпийски и затова световното първенство е най-високият форум и е нормално това да е голямата цел”, каза още Беломъжев. „Необходимо е малко време, самият аз все още не осъзнавам какво се е случило. Имам нужда да се възстановя, нека видим с какъв бюджет ще разполагаме през следващата година, след което ще направим програма на подготовката. Оттам насетне вече ще можем да се фокусираме върху новите цели, които ще гоня”, добави Тачо.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ