26 Април 2024петък07:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 48


Казийски с бронз в Япония


Матей Казийски помогна на отбора си Джейтект Стингс да постигне най-големия успех в историята си. Съставът, който е в елита на японското волейболно първенство от 2012 г., спечели бронзовите медали. Тимът на българина пропусна да играе на финала, като загуби от Тойота Госей след златен гейм. Казийски и съотборниците му бяха спечелили с 3:0 първия полуфинал, но отстъпиха с 0:3 (-18, -23, -20) във втория, а в решителната част Тойота Госей се наложи с 25:22 т.

10 американци в "Мача на звездите"

10 американци ще участват в "Мача на звездите" на 2 април във Варна. В анкетата на феновете са гласували общо 10 020 души и избраха 20 баскетболисти: плеймейкъри: Дани Гибсън (ЛУКойл, САЩ), Оскар Белфийлд (Академик Бултекс Пд, САЩ), Милен Дудев (Спартак Пл) и Станимир Маринов (Балкан); гардове: Шейн Гибсън (Берое, САЩ), Шакир Смит (Академик Б, САЩ) Павлин Иванов (ЛУКойл) и Цветомир Куртев (Черно море); крила: Травис Дениълс (Балкан, САЩ), Еван Бруинсма (Рилски спортист, САЩ), Константин Коев (Спартак Пл) и Христо Захариев (ЛУКойл); тежки крила: Джордан Семпъл (Академик Б, САЩ), Арън Джоунс (Берое, САЩ), Димитър Димитров (ЛУКойл) и Димитър Маринчешки (Спартак Пл); центрове: Ди Джей Шелтън (Рилски спортист, САЩ), Стив Зак (ЛУКойл, САЩ) Андрей Иванов (Ямбол) и Денис Агре (ЛУКойл).

Наказаха доживот руски лекар

Лекарят на националния отбор по лека атлетика на Русия д-р Сергей Португалов е лишен до живот от правото да помага на спортисти. Спортният арбитраж в Лозана отхвърли жалбата му. Той е тежко санкциониран за системно нарушаване на правилата за борба с допинга.

Британец спечели рали "Мексико"

Британецът Крис Мийк спечели рали "Мексико". Пилотът на Ситроен С3 финишира с общо време 3:22:04,6 ч, като изпревари световния шампион Себастиан Ожие (Фр, Форд) с 13,1 сек. В последния момент Мийк можеше да изпусне победата, след като 1 км преди финала излезе от пътя и се заби в паркинг и загуби около 20 сек. Трети в Мексико се нареди Тиери Нювил (Бел, Хюндай) на 45,9 сек. В генералното класиране води Ожие с 66 т., пред Яри Мати-Латвала (Фин, Тойота) 58, Отт Танак (Ест, Форд) 48 и др. С 27 т. Мийк излезе шести. Следващото състезание е рали "Корсика" (6-9 април).


Бившата колоездачка Анна Миърс получи факлата за щафетата по повод ХХІ Игри на Общността през 2018 г. от кралицата на Великобритания Елизабет ІІ в присъствието на съпруга й принц Филип и сина им принц Едуард. Игрите ще се проведат в Златния бряг на Австралия от 4 до 15 април 2018 г. Игрите на Общността (бивши на Британската империя и на Британската общност) се провеждат от 1930 г. и са третите по брой на участниците спортни състезания след олимпиадите и азиатските игри
Снимка БГНЕС

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ