28 Март 2024четвъртък15:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Един политически скункс

Войната с Елена е causa perduta. За Борисов

/ брой: 51

автор:Велислава Дърева

visibility 3495


1.
10 март 2017 г., петък, Борисов, Бургас: "Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона лева за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това "ново лице", ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея - с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси!... Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби."
11 март, събота, Георги Харизанов бТВ: "Правителството отпуска два милиона лева на българското разузнаване, за да се разплатят с френското разузнаване за някакви "френски болести"."
11 март, събота, Борисов, Варна: "Ако Елена Йончева иска да ме съди, аз пък ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме плащали, различни централи, виждаш колко внимателно използвам думите. Щото ние с постановления сме платили близо 2 млн., платили сме ги, и то бяхме принудени да ги платим. Щото бяха договорени от нейния мъж тогава. За едни събития, с едни чужденци, по едни общи операции. Но понеже това е конфиденциална информация, виждате колко условно говоря. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка - от А до Я."

2.
Скунксът изпадна в делириум хистерикус, изпусна поредната порция задушлива смрад и овоня пространството с обичайните лъжи, подлости и мерзости, тъй характерни за неговия нрав. И адско зловоние потече из телевизора. Винаги прави така, когато е уплашен. Днес Скунксът е не просто уплашен. Той е вцепенен. Парализиран. Смръзнат. Изправен пред бездната на своя неизбежен провал, неизбежен като собствената му политическа смърт, той е в тежко паническо разстройство, обзет от ужас, ръмжи, рие, съска и насъсква своите верни хиени.
Скунксът е природно спекулативен, надарен с прелъстителния чар на простащината. Скунксът лъже, както диша. Денем и нощем. Насън и наяве. Лъже, клевети, позори, хули и мърси всеки почтен, талантлив, просветлен, достоен и храбър човек. Той други оръжия няма. Това е неговият вонлив арсенал. Арсеналът на подлеца, на бездарника, на безграмотника, на недостойния, на страхливеца, на позьора.
Тоя път Скунксът направи фатална грешка. Поради своите извратени и развратни представи що е журналистика извърши покушение срещу журналистиката, срещу призванието и мисията на журналистиката. И тръгна на война с Елена Йончева. С един брилянтен журналист, автор на 50 документални филма, носител на всички възможни български и световни награди. С Елена! С човек, който нито веднъж не е излъгал, но сто пъти си е рискувал живота под куршумите в Сирия, пред дулата на оръдията в Ирак, в бърлогите на чеченските терористи, в леговищата на сомалийските пирати, сред димящия в пожарища Киев. Без охрана, с една кинокамера и с едно сърце.
Представяте ли си как Скунксът тича под куршумите? Без охрана?! Без бронирания си джип?! Без снайперисти на покрива?! Без антураж влюбени мисирки?! Ха-ха! Единственото, което той умее, е с едната ръка да тича, а с другата да яде филия с мас. Толкоз. 

3.
Прочее, Скунксът за трети път настъпва една и съща мотика.     
Първо настъпване на мотиката:
4 август 2010 г. МС приема проект на Постановление за одобряване на допълнителни бюджетни кредити по бюджета на НРС за 2010 г. "Това са допълнителни средства, които са необходими за покриване на неотложни разходи до края на годината за текущата издръжка", казва Дянков. "Колко пари?", пита Борисов. "2 млн. лв.", отговаря Дянков. "Тук също слагаме едни вересии, колеги. Да знаете, за да не ни повдигнат и на нас обвинение за безобразията, които са правени от предишното правителство, ще спестя да ви кажа", заключава Борисов.
4 август 2010 г.,  пресконференция на Борисов, Webcafe.bg . "Спешно: 2 млн. лв. на разузнаването за "френски болести". Правителството реши да отпусне днес 2 млн. лв. на НРС, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция", както ги нарече премиерът. Той обаче отказа подробности, за да не разкрие класифицирана информация. "Ако кажа за какво е, след това главният прокурор ще дойде да ме пита за разкриване на класифицирана информация. Казвам, че е безобразие. Ако иска той (Станишев - бел.ред.) да си каже за какво е, за да го пипнат за още един документ. Това ни струва много пари", добави премиерът.
Официалното прессъобщение гласи: "Средствата се отпускат за покриване на неотложни разходи до края на годината по текущата издръжка на службата, включително обезпечаване на дейността й зад граница и уреждане на поетите ангажименти по международни договорености."
Няма "френски болести", "френско разузнаване, нито Елена Йончева. Целта на Борисов е проста като бостан тикви: "Да го пипнат Станишев!".
Второ настъпване на мотиката:
3 юли 2013 г., Ивайло Московски, пресконференция: "А какво правеше журналистката Елена Йончева две седмици с правителствен самолет в Сомалия? Кой го плати това?!... Нейните действия в Сомалия струваха на нашата държава няколко милиона лева. След това трябваше да се разплатим към Франция и ние платихме тази сума."
4 юли 2013 г.: Елена Йончева любезно уведомява Московски, че ще го съди за клевета.
5 юли 2013 г., Московски, БГНЕС: "Московски призна в петък, че е бил подведен и се отказва от думите си, че "българската държава е платила за нейната (на Йончева) журналистическа работа в Сомалия". Той й се обадил лично да поднесе извинение. "Току-що се обадих на Елена Йончева да й се извиня за това, че некоректно съм поднесъл данните за това, че е летяла с Авиоотряд 28. Подведен бях, така че съм се извинил", заяви Московски, като не уточни кой го е подвел."

4.
Цялата тази истерия продължава 1 година и още 4 години, и вече 8 години, след като Елена Йончева и операторът Николай Николов заминават на 26 април 2009 г. за Сомалия. Не с правителствения самолет, а с холандската авиокомпания KLM до Джибути и от Джибути до Босасо (Сомалия) - с местната авиокомпания DAALLO AIRLINES. Завръщат се на 22 май 2009 г. Цел на пътуването - заснемане на документален филм за сомалийските пирати, отвлекли кораба "Маласпина Касъл" с 16 български моряци на борда. Корабът е похитен на 6 април и освободен на 9 май 2009 г. Пиратите не са "партизани и бунтовници", както си мисли Московски, те са част от сомалийското терористично крило на Ал Кайда. Екипът снима 3 документални филма и репортаж, излъчен по немската DW-TV.
Освен това: през ноември 2008 г. сомалийските пирати отвличат лекарски екип от френската хуманитарна организация "Действия срещу глада". В екипа има двама французи, двама кенийци, един белгиец и д-р Данка Панчова. Лекарите са освободени през август 2009 г. 
За 8 години версията на Скункса и неговите подопечни еволюира - от "милиони за безобразия във Франция" до "милиони за френски болести"; от "милиони за правителствен самолет" за Елена, през "милиони за интервюта в чужбина на Елена", до "милиони за едни събития, с едни чужденци, по едни общи операции". Като милионите ги плаща ту правителството, ту "една централа", ту "различни централи"; плащат ги ту на Елена, ту на френското разузнаване, ту неизвестно на кого.
Със сигурност Елена и Николай не са получавали никакви милиони, не са отвличани и никой не е плащал за тях откупи в милиони. Остава те двамата (неизвестно кога и с чие съдействие) да са отвлекли един кораб, 16-те български моряци и шестимата лекари, след което са заминали за Сомалия уж да правят филм (даже 3 филма!), а всъщност са влезли в преговори с френското и българското разузнаване, правейки се успешно на сомалийски пирати (коварни са те, артистични), и така са припечелили приятната сума от 2 милиона лева. Така излиза.

5.
Следват няколко въпроса:
Ако френските (или други) служби са освободили 16-те български моряци и/или шестимата лекари от френската хуманитарна организация "Действия срещу глада" - това престъпление ли е? Не.
Ако НРС (респективно - българската държава) е помогнала за тяхното освобождаване - това престъпление ли е? Не.
Ако Елена и Николай по някакъв начин са съдействали за спасяването на 22-ма души или на 16, или на един - това престъпление ли е? Не.
Ако френската държава е платила откуп за спасяване на шестимата лекари, от френската хуманитарна организация - това престъпление ли е? Не.
Ако българската държава (респективно - правителството) трябва да обезпечи дейността на НРС зад граница и да изпълни поетите ангажименти по международни договорености - това престъпление ли е? Не.
Ако българската държава е изпълнила международните договорености и се е разплатила с Франция за спасяването на български граждани - това престъпление ли е? Не.
Ако плащането на откуп е държавна тайна - а то е - кой издава държавна тайна? Борисов.
Кой спекулира с държавна тайна за лични цели? Борисов.
Кой клевети, удобно скрит зад държавната тайна? Борисов.
Кой трябва да бъде съден за злоупотреба с държавна тайна? Борисов.
Кой трябва да бъде съден за клевета? Борисов.
Кой трябва да бъде съден за покушение срещу държавата? Борисов.
Кой трябва да бъде съден за покушение срещу честта и достойнството на един журналист и на журналистиката по принцип? Борисов.
Борисов ще бъде съден и осъден.
Ще си отиде победен, разобличен и опозорен.
И най-сетне общественото пространство ще бъде прочистено от зловонието и злотворството на един политически скункс.  

Б.а. Скунксът е дребен хищник, който от страх и при опасност отделя обилно от своите анални жлези ужасен секрет с непоносима миризма на чесън, развалени яйца и изгоряла гума. Впрочем, във всяка друга държава след подобна смрад скунксът щеше на секундата да бъде изключен от всякакъв политически живот.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ