Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Страх от страхотните

Павлета Давидова

13. Март 2017 , брой: 50   1021   0ГЕРБ така свикнаха да владеят, че опасността някой друг да спечели овациите на народа ги кара да треперят от бяс. Елена Йончева се оказа последният най-голям дразнител и гербаджиите се втурнаха да я заливат с кофи лъжи и обвинения. България била дала милиони за нейните репортажи... Би било хубаво, ако държавата подпомагаше талантливите. За съжаление всеки от нас е оставен да се оправя сам. Затова най-успелите ни учени са в чужбина, музикантите ни жънат слава навън, а медиците ни бягат зад граница.
Колко са родните журналисти, които са признати по цял свят? Колко са смелчаците, отишли в зоните на конфликт не само за снимка, а да свършат някаква работа, да разкрият някаква несправедливост? Тук не говорим за плеядата журналя, хукнала на вояж с премиера заради някоя пиарска проява. Йончева дори може да се "похвали", че е отвличана в Ирак. В този смисъл, едва ли брътвежите на някой роден политик могат да я уплашат...
ГЕРБ обаче се страхуват от една страхотна журналистка. Няма как иначе да си обясним абсурдната словесна атака, на която подложиха водачката на листа в Хасково.
От вчера се опитват да прокарат теорията, че една журналистка е виновна за държавните харчове. Някакви полети погнаха Георги Харизанов, френски болести забълнува Севделина Арнаудова... Йончева внезапно се оказа без вина виновна. Или поне без никакви доказателства. Ако е имало нарушения, защо Борисов и компания мълчаха 7 години? От стенограмата на МС от 4 август 2010 г., когато правителството отпуска прословутите 2 млн. лв., може да си направите интересни изводи. Първо, няма я никаква Франция. "Френските безобразия" са споменати в последвалата пресконференция с ясното съзнание, че изпадането в подробности представлява класифицирана информация, за което главният прокурор ще санкционира Борисов. В разговора с министрите Йончева не е спомената - тя се появява в сериала чак сега. Според Борисов Станишев пак е виновен, за какво точно - не е ясно. И отново куп важни точки се приемат без дискусия. Ала ГЕРБ.
Френски полет по това време наистина има - за спасяването на отвлечени от сомалийските пирати хуманитарни работници. Сред които и една българка. Ако Йончева е "виновна" за уреждането на откуп, спасил човешки животи, не е ли тя героят?
За пореден път сме принудени да участваме в абсурден мизансцен, в който Баце пуска някаква муха, а после видни гербаджии се втурват да мажат и разказват история по картинки. Трябва да припомним на ГЕРБ историята за лъжливото овчарче. Напоследък пускат по 100 лъжи на минута. Удавиха се в дълбокото със СЕТА, пропука се и историята със санирането и магистралите... Явно им остана да блъскат по опонентите така, както си могат - мръсно, кално и гротескно. Какво друго да очакваме от сърдити егоцентрици, жадни за власт?

 

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    185
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"