23 Април 2024вторник23:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев:

Има нужда от нови инвестиции в енергетиката

БСП залага на икономика, насочена към българския производител и предприемач, и към увеличаване на доходите

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 16

Тази зима видяхме, че има нужда от инвестиции в нови енергийни мощности. Това заяви вчера пред БТВ водачът на листата на БСП за България в Стара Загора Драгомир Стойнев, който е и бивш минимистър на икономиката и енергетиката. Той участва в предизборна дискусия с Делян Добрев от ГЕРБ. По темата "Белене" Стойнев припомни, че България до момента е платила близо 3 млрд. лв. и тази година ще получим и двата реактора. Затова трябва всички политически сили да кажат има ли според тях нужда от нови инвестиции в енергетиката, призова той. Мощностите ни остаряват, а само ние не инвестираме в енергетиката, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката.
Според Стойнев има голяма бомба, която през 2016 г. Министерството на околната среда и водите е проспало - директивата за намаляване на емисиите, която ще удари по въгледобива в страната. И ако се приеме през април месец в ЕП, това означа след 4 години затваряне на целия енергиен комплекс "Мини Марица изток", обясни той. Според него това е енергийна и социална бомба. Хората в Старозагорска област са изключително притеснени, допълни водачът на ДБСП за БългарияУ в този район.
По темата за газопровода "Южен поток" Стойнев припомни, че по този проект се е работело с пълна сила. "Не само, че тръбите бяха тук, а и корабите. Имаше разрешение за строеж във Варна. След падането на правителството на Орешарски и този проект умря", допълни той. ГЕРБ не желаят никакви руски проекти. Не случайно и Бъчварова се хвали, че те са спрели трите енергийни проекта, каза още Драгомир Стойнев.
Хората сами казват, че искат промяна, защото не могат да продължават да съществуват по този начин, каза Стойнев. "Искаме да има работеща икономика, която да не е базирана на европейски фондове и обществени поръчки, защото там се ражда най-голямата корупция. Затова имаме бедни общини и богати кметове", каза бившият министър. Драгомир Стойнев заяви, че БСП залага на икономика, насочена към българския производител и подкрепа на българския предприемач, и към увеличаване на доходите. Да имаме общество, в което образованият, културният, интелигентният успява, а не този, който е посредствен, нахален и по-силен", допълни той.




 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ