26 Април 2024петък19:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 15



Нов скандал с Франсоа Фийон
Френският кандидат-президент Франсоа Фийон, който бе въвлечен в скандал за злоупотреба с държавни средства, отново е мишена на неблагоприятни за кампанията му разкрития. Според в. "Журнал дьо диманш" от 2012 г. той е получил дрехи на стойност близо 48 500 евро от парижкия шивач на богатите и известните Арнис. От тази сума 35 500 евро са платени в брой от млада жена, която занесла парите в шикозния магазин "Лефт банк". Друга поръчка за два скъпи костюма от началото на февруари обаче е подписана от "щедър приятел", пожелал да остане анонимен, пише изданието.

Берлински летища отново спират работа
Пътници от и за Берлин ще бъдат изправени пред редица закъснения и отменени полети заради стачка на служителите от някои берлински летища, настояващи за увеличаването на минималното заплащане от 11 на 12 евро на час, съобщиха представители на профсъюзите. От синдиката "Верди" заявиха, че наземният персонал на аерогарите "Тегел" и "Шьонефелд" официално ще спре работа от 04,00 ч местно време днес до 05,00 ч във вторник. Това се случва, след като в петък десетки хиляди пътници бяха блокирани в германската столица, при което бяха отменени близо 700 полета.

2862-ма осъдени за корупция в Китай

В Китай са осъдени 2862 души по обвинения в корупция през 2016 г, се посочва в доклад на Върховния народен съд. Според агенция "Синхуа" съдебните органи са разгледали 45 000 дела за корупция, в които фигурират 49 000 души. Сред обвиняемите са и 48 бивши висши служители на провинциално ниво.

Албанският министър подаде оставка
Министърът на вътрешните работи на Албания Саймир Тахири неочаквано подаде оставка, съобщиха местните медии. Някои източници твърдят, че напускането му е пожелано от премиера Еди Рама, който бил недоволен от работата на Тахири като министър на вътрешните работи. За момента все пак не се посочват причини за този ход. Очаква се негов заместник да бъде Нико Пелеши, който е заместник министър-председател и е един от най-близките сътрудници на премиера.

Додон иска засилване на отношенията с Русия
Молдовският президент Игор Додон заяви, че ще се стреми към засилване на отношенията с Руската федерация, когато посети Москва от 16 до 18 март за среща с руския си колега Владимир Путин, предава Радио "Свободна Европа". Додон поясни, че ще противодейства на проевропейските политики на коалиционното правителство в Кишинев, които са увредили отношенията между Молдова и Русия. "Убеден съм, че сегашното състояние на руско-молдовските отношения противоречи на интересите на двете страни", коментира молдовският държавен глава.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ