Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

ПРАЗНИК

Музикалната академия чества Панчо Владигеров

Дума

10. Март 2017 , брой: 49   190   0Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще отбележи празника на своя патрон - проф. Панчо Владигеров с тържествен концерт от негови произведения и изложба "Снимки и спомени от кабинета на Владигеров" на 13 март, понеделник, в НМА. Патриархът на българската музика Панчо Владигеров е роден на 13 март 1899 г. и сега се навършват 118 години от неговото рождение. Празникът се осъществява с партньорството на Държавен културен институт къща-музей "Панчо Владигеров".
В програмата на концерта ще прозвучат популярни негови творби, сред които песен из "Българска сюита" за цигулка и пиано, песните "Минчо на Минка намигна", "Чудила се й мила мама", "Девет години станаха, Йонке", "Одит моме за вода", "Вила се й гора", "Стари дядо стадо пасе", ария на Зоя от операта "Цар Калоян", Есенна елегия за пиано, "Биляна" из цикъла "Седем български танца" оп. 23 за клавирно дуо, Концерт за цигулка номер 1, първа част. Изпълнителите са студенти и преподаватели от академията. Откриването на изложбата е от 18 ч. на втория етаж, а началото на концерта - 18.30 ч.  

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Април 2017 77
  320
  0

  Все по-често се говори за война. Или се опитват да ни държат в страх, или ни карат да свикваме с нещо неизбежно.
  Но какъв безумец трябва да си, за да вярваш, че при един мащабен военен конфликт със съвременните военни средства имаш шанс да оцелееш? 
  Непрекъснато мисля по този въпрос през последните дни.
  Президентът на САЩ с лека ръка разпореди ракетна атака на сирийско...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"