Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Пегас

ПРАЗНИК

Музикалната академия чества Панчо Владигеров

Дума

10. Март 2017 , брой: 49   313   0Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще отбележи празника на своя патрон - проф. Панчо Владигеров с тържествен концерт от негови произведения и изложба "Снимки и спомени от кабинета на Владигеров" на 13 март, понеделник, в НМА. Патриархът на българската музика Панчо Владигеров е роден на 13 март 1899 г. и сега се навършват 118 години от неговото рождение. Празникът се осъществява с партньорството на Държавен културен институт къща-музей "Панчо Владигеров".
В програмата на концерта ще прозвучат популярни негови творби, сред които песен из "Българска сюита" за цигулка и пиано, песните "Минчо на Минка намигна", "Чудила се й мила мама", "Девет години станаха, Йонке", "Одит моме за вода", "Вила се й гора", "Стари дядо стадо пасе", ария на Зоя от операта "Цар Калоян", Есенна елегия за пиано, "Биляна" из цикъла "Седем български танца" оп. 23 за клавирно дуо, Концерт за цигулка номер 1, първа част. Изпълнителите са студенти и преподаватели от академията. Откриването на изложбата е от 18 ч. на втория етаж, а началото на концерта - 18.30 ч.  

 

 

 

Пегас

  • От редактора
    18. Август 2017 161
    133
    0

    В България през последните години се наложи просташкият език, масово използван от така наречения политически, икономически и "културен" елит. Виновни за това са и голяма част от медиите, които заливат зрителите и читателите си с простащина, цинизъм и арогантност. Кои са героите на новото време? Кои са моделите за подражание на подрастващите? Мутри с речников запас от около 200 думи,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"