Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

ПРАЗНИК

Музикалната академия чества Панчо Владигеров

Дума

10. Март 2017 , брой: 49   334   0Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" ще отбележи празника на своя патрон - проф. Панчо Владигеров с тържествен концерт от негови произведения и изложба "Снимки и спомени от кабинета на Владигеров" на 13 март, понеделник, в НМА. Патриархът на българската музика Панчо Владигеров е роден на 13 март 1899 г. и сега се навършват 118 години от неговото рождение. Празникът се осъществява с партньорството на Държавен културен институт къща-музей "Панчо Владигеров".
В програмата на концерта ще прозвучат популярни негови творби, сред които песен из "Българска сюита" за цигулка и пиано, песните "Минчо на Минка намигна", "Чудила се й мила мама", "Девет години станаха, Йонке", "Одит моме за вода", "Вила се й гора", "Стари дядо стадо пасе", ария на Зоя от операта "Цар Калоян", Есенна елегия за пиано, "Биляна" из цикъла "Седем български танца" оп. 23 за клавирно дуо, Концерт за цигулка номер 1, първа част. Изпълнителите са студенти и преподаватели от академията. Откриването на изложбата е от 18 ч. на втория етаж, а началото на концерта - 18.30 ч.  

 

 

 

Пегас

  • От редактора
    13. Октомври 2017 201
    228
    0

    Повод да напиша този коментар бе едно съобщение в медиите отпреди месец, че ученик пее песен на Азис по време на официалното откриване на учебната година. В интернет беше качен и съответният клип. После стана ясно, че песента не била в официалния сценарий за откриването, че била записана по-късно в двора на училището, че детето било много талантливо...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"