26 Април 2024петък19:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

60 хил. нашенци ще пътуват в чужбина за Великден

Ски сезонът в Банско ще продължи до средата на април

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 32

Очаква се около 60 хиляди българи да прекарат великденските празници в чужбина, прогнозира вчера директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Най-търсените дестинации са съседните Гърция, Македония и Сърбия, а почивката там излиза средно по 465 лева на човек. Става дума за поклоннически туризъм, защото сънародниците ни посещават църквите и манастирите в тези страни, коментира Драганов. Очакванията са за общо 280 хил. българи, които ще тръгнат на път за празниците, обясни още Румен Драганов. Според него тази година ще се реализират голям брой пътувания и у нас, защото ще има условия за сняг по зимните ни курорти. Той допълни, че вече е почти невъзможно да се намерят свободни места в балнео, спа и уелнес хотелите, защото са резервирани отрано. Това важи особено за Девин, Хисаря, Поморие, Сандански, Велинград и Кюстендил, които традиционно са най-посещавани. Предпочитаните пакети пък са тридневните, като почивката там излиза средно по около 295 лева на човек.
Заради съвпадението на католическия и православния Великден тази година страната ни ще бъде посетена от около 180 000 чужденци, което е със 70 000 повече в сравнение с миналата година. Интересът е по-голям и заради нискотарифните авиокомпании към България и отсега полетите за тези дати са заети. Най-много посещения ще имаме от съседните Гърция и Сърбия, но и от Великобритания, Белгия, Испания, Италия, Германия и скандинавските страни, каза още Румен Драганов.
От 15 март до края на сезона в Банско, който ще приключи на 17 април, цените за ски картите се намаляват с 20 процента, съобщиха от дружеството-концесионер.

"Томас Кук" отчита 25% ръст на записванията за България

Големият туроператор "Томас Кук груп" отчита 25% ръст на записванията за България към този момент за цялата 2017 г. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Стела Балтова и Стюард Адамсон, директор "Партньорство" в компанията, по време на международното изложение ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма. Туроператорът е изпратил над 200 000 туристи у нас през миналата година. Най-голям брой идват от Германия - над 125 000 човека. Следват Великобритания, Белгия, скандинавските страни. "Томас Кук груп" работят с над 20 млн. клиенти, като годишният им оборот надхвърля 9.6 млрд. евро. Това ги превръща в един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 16 страни. Най-големите пазари са Великобритания и Германия.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ