29 Март 2024петък12:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубчев повика 13 легионери

Холандия пристига без Ван Перси и Снайдер

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 16

Селекционерът на България Петър Хубчев повика 13 легионери за ключовата световна квалификация с Холандия. Срещата е на 25 февруари от 21.45 ч. на Националния стадион и при победа нашите запазват шансове в борбата за второто място. След XXIV кръг на Първа лига Хубчев ще обяви и имената на играещите у нас футболисти.
Този път той не повика Преслав Йорданов, който наскоро премина от ЦСКА-Сф в казахстанския Ордабаси и още няма мач през пролетта.
На върха на атаката обаче ще се разчита на Андрей Гълъбинов, който този сезон има 10 гола и 7 асистенции в Италия за Новара в Серия Б.
Селекционерът на "лалетата" Дани Блинд пък обяви, че е повикал футболисти, които са в оптимално състояние. Сред тях е халфът Ариен Робен (Байерн М), но игралият над 100 мача с екипа на Холандия Робин ван Перси (Фенербахче) пак не е повикан. От състава отпада и Уесли Снайдер (Галатасарай), който не е във форма, но има 120 мача за родината си.
3 дни след срещата в София "лалетата" посрещат Италия в контрола, докато нашите отново няма да използват датата на УЕФА за проверка.
В ранглистата на ФИФА България остана на 71-о място с 489 т. От съперниците ни в Група А най-напред е Франция, която запазва шестата позиция с 1313 т. Холандия остава 21-а с 893 т., а Швеция пада с едно място до №45 с 682 т. Беларус е точно зад нашите с 472 т., а Люксембург пада с позиция до 135-ата с 230 т. В топ 10 промени няма. Води Аржентина с 1644 т., пред Бразилия 1534 Германия 1443 и др.


Легионерите на Хубчев: Николай Михайлов (Мерсин, Тур), Страхил Попов и Васил Божиков (Касъмпаша, Тур), Георги Терзиев (Хайдук, Хърв), Петър Занев (Амкар, Рус), Ивайло Чочев (Палермо, Ит), Симеон Славчев (Лехия, Пол), Георги Миланов (ЦСКА М, Рус), Николай Димитров (Урал, Рус), Александър Тонев (Кротоне, Ит), Спас Делев (Погон, Пол), Андрей Гълъбинов (Новара, Ит), Ивелин Попов (Спартак М, Рус).
Групата на Холандия: Яспер Силесен (Барселона, Исп), Тим Крул (АЗ Алкмар), Мишел Ворм и Винсент Янсен (Тотнъм, Анг), Йерун Зут, Дейви Пропер, Барт Рамселар и Лук де Йонг (ПСВ Айндховен), Дейли Блинд (Манчестър Юнайтед, Анг), Стефан де Врай и Уесли Хьод (Лацио, Ит), Рик Карсдорп, Йенс Торнстра, Тони Вилхена и Стивън Бергюи (Фейенорд), Бруно Мартинс Инди (Стоук Сити, Анг), Йоел Велтман и Дейви Класен (Аякс), Мартен де Рон (Мидълзбро, Анг), Лерой Фер (Суонси, Анг), Кевин Стротман (Рома, Ит), Джорджино Вайналдум (Ливърпул, Анг), Мемфис Депай (Лион, Фр), Бас Дост (Спортинг Л, Порт), Джърмейн Ленс (Фенербахче, Тур), Куинси Промес (Спартак М, Рус) и Ариен Робен (Байерн М, Гер).


Андрей Гълъбинов (вдясно) получи повиквателна заради отбелязаните 10 гола и 7 асистенции с екипа на Новара този сезон

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ