25 Април 2024четвъртък13:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Барса шокира ПСЖ

С помощта на германски рефер каталунците прегазиха французите с 6:1

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 12

Барселона сътвори един от най-великите обрати в модерния футбол. Каталунците разбиха гостуващия ПСЖ с 6:1 в паметен мач, в който заличиха 4 гола пасив и се класираха за 1/4-финалите на Шампионската лига с общ резултат 6:5. На "Камп Ноу" още по-вълнуващото беше, че домакините вкараха последните 3 гола в рамките на 7 мин., 5 от които добавени Испанският шампион стана първият отбор, който наваксва загуба с 4 гола разлика в директните елиминации в цялата история на най-силния клубен турнир. Тимът на Луис Енрике обаче доста бе подпомогнат и от главния съдия Дениз Айтекин. Немецът с турски корени свири две пресилени дузпи, превърнати в голове от Лионел Меси (60) и Неймар (90+1), който преди това вкара гол и от фаул пред пеналта. Реферът свири над 20 фаула пред вратата на ПСЖ и вдигна 5 жълти картона на французите, но от кумова срама не се хвана на всички изкуствени падания за дузпа на играчи на домакините. Гостите пък на всичко си вкараха и автогол чрез Ламин Курзава (40).
Освен с 2 гола Неймар се отличи и с 2 асистенции и вече има общо 8 завършващи подавания от началото на турнира, което е рекорд в историята на Шампионската лига. Негов беше и пасът за решителния гол на Сержи Роберто (90+4).
Меси се разписа веднъж също от дузпа и така изравни върхово постижение на големия си съперник Кристиано Роналдо от 11 реализирани удари от 11-те м.
Португалецът обаче все още води с 1 гол на аржентинеца в "Турнира на богатите" - 95 срещу 94. Авторът на попадението за ПСЖ Единсон Кавани (62) пък изравни рекорда от 20 гола в Шампионската лига за парижани на Златан Ибрахимович. След това обаче аржентинецът и сънародникът му Анхел ди Мария пропуснаха да прострелят от чисти позиции германския вратар на домакините Марк Андре Тер-Щеген.
В Испания медиите похвалиха Барса, докато във Франция сравниха срещата с тази между Франция и България (1:2) през 1993 г., когато на "Парк де Пренс" Емил Костадинов вкара в последната минута, за да класира "лъвовете" за паметния Мондиал 1994 за сметка именно на "петлите".
Най-авторитетният вестник "Екип" повтори първа страница както и преди 24 години - Inqualifiable, което може да бъде преведено като невероятно, неописуемо, но и като некласиране.
"Не мисля, че някой от нас е спрял да вярва дори за една секунда. Ако оставим настрана допуснатия гол, Барса показа великолепен футбол. Рискувахме много, но нямахме друг избор. Ключът към успеха беше ефективността ни. Няма съмнение, че всички останали 1/4-финалисти ще се чувстват некомфортно заради присъствието ни в турнира. Искам да благодаря на всички, които съхраниха вярата си в Барселона след онова 0:4. Посвещавам победата на тях. Този мач ще бъде помнен и от деца, и от възрастни", обяви треньорът на Барса Луис Енрике. "Загубата в Париж ни нарани жестоко, но тук играхме без напрежение и с радост. Преди седмица жадувах силно да изиграем този мач и да влезем в историята. Сега сме щастливи и искаме да стигнем финала. Това е най-добрият мач в кариерата ми. Намирам се в добра форма и се надявам това да продължи", заяви Неймар.
"Трябва да признаем, че пропуснахме великолепна възможност. Сами сме си виновни, че през първото полувреме не пресирахме съперника и не си подавахме добре. Второто беше различно. Започнахме да действаме по-спокойно и дори можехме да вкараме за 2:3. Съдийските решения бяха в наш ущърб и в последните минути загубихме всичко. В Барселона са способни на такива обрати. За тях краят на мача мина под девиза "всичко или нищо". За мен и за клуба това е един тъжен урок", обяви испанският треньор на ПСЖ Унай Емери.
"Първото полувреме просто не играхме. Трудно е да приема отпадане след 4:0 в първия мач, но нямам избор. Имахме причини да вярваме, че ще ни стигне", призна собственикът на тима Насер ал-Хелаифи (Катар).
ПСЖ бе посрещнат само от около 30 бесни фенове на летище "Шарл де Гол" Не мина и без инцидент, след като в опит да избяга  бразилският защитник Тиаго Мота, който не игра на "Камп Ноу", блъсна с автомобила си фен в гърба и пострадалият бе откаран в болница.

Играчите на Барселона са направили пирамида от радост след победата с 6:1 над ПСЖ в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ