26 Април 2024петък23:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 28

Темата с бежанците продължава да е актуална не само в социалните мрежи, но и във форумите. Българите за пореден път са разделени по важен въпрос. Някои категорично искат "нашествениците" да си отидат, други обаче питат какво става с прословутото българско гостоприемство. За съжаление, в някои от коментарите прозират неонацистки и антихуманни настроения.


- Преди да ходи да се докарва на Меркел, Борисов трябваше да проучи настроенията на българите, а не да се хвали, че донесъл 150 млн евро за заселване на бежанци. Тъй като те сами избират къде да отидат, техните ментори им посочват селища без мюсюлмани и джамии, няма как те самите да познават малки селища като Белене, Елин Пелин, Широка Лъка. Минарето изобразява забит в земята меч, отвоювана от исляма територия.

- Всички бежанци по света да не отиват по-далеч от съседната им държава със сходен бит и култура. За подобряване на демографията на Европа и трудовия пазар: европейска зелена карта, валидна за Азия, Африка и Латинска Америка си основно изискване за кандидатите да имат професионална квалификация, да владеят писмено и говоримо английски и да научат на собствени разноски езика на приемната страна в рамките на една година от получаване на работна виза.

- Светът трябва да разбере, българинът не вярва на тъжни картини, на "изоставени" дечица, на плачещи муслиманки които са циментирани в главите докато са живи. Българинът е страдал турския ислям, колен, убиван, гонен и разселван. 500 години са ни достатъчни да разберем, исляма няма шанс да вирее у нас! До нас е Турция, разпадаща се, пред гражданска война, защото един откачалник се е вживял на Господ. Изолирал се е и е намразен от всички. Никой не харесва Турция, исляма който насажда, културата, език.

- Разни видиотени журналисти и платени тролове ни крещят в лицето, че и българите са били бежанци, а сега не искат да приемат бежанци. А от какво са бягали тези бежанци българи, арменци, гърци и т.н?!? Тракийските българи и арменците са бягали от ТУРСКИТЕ ЗВЕРСТВА през Балканските войни и Първата световна война!!!! Всички те са бягали от ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОР! Не ни пробутвайте врага за приятел! Главорезите (настоящи или потенциални) не са наши приятели.

- Всеки от нас си мисли: Добре,ще се съгласим с това семейство, което е четиричленно, но след време при тях ще се заселят поне 20-тина техни "роднини"! И тогава вече ще е проблем,необратим, защото те ще поискат всички права,които им се полагат-вероизповедание, традиции и т.н. А ние не искаме ислям. За това казваме: Има чудесни държави изповядващи техната религия, нека се насочат натам. В много от тях живота е по-хубав отколкото тук. А и трудностите,които ще срещнат тук ще си ги спестят!

- Ясно е, че има бежанци има и мигранти, по икономически или други подбуди. Белята е в нашите собствени Оправници, които вместо да изготвят, приемат и прилагат ясни системни правила, не влияещи се от поредната смяна на властта, продължават да се попикват и загърбват проблема.
Подписали сме ред международни спогодби и ще ги изпълняваме, но трябва да има ред условия.

- Проблемът идва от липсата на контрол. Не съм съгласна да храним Пакистанци, Авганостанци и всякакви други икономически мигранти. Трябва да се сложи ред и да се допускат ЕДИНСТВЕНО хората бягащи от войната, с документи за произход и влезли по легалния начин. На тези хора можем да дадем подслон. Не ми харесва да минавам по Лъвов мост и да виждам наглите погледи на "бежанци", които се имат за повече от българите.

- Бежанци са ако в съседна на България страна се води война и те бягат при нас,докато приключат военните действия!Аз не знам за такова нещо!

- Първо общините да осигурят работа, детски градини, образование и здравни услуги на собственото си българско население. Нека чужденците първо приемат християнската вяра, да хвърлят фереджетата и бурките, на научат български пък тогава ще видим.

- Бойко да си ги вземе в Банкя, нали се хвалеше, че е за тяхната интегреция е взел от Европата 160 милиона. Като ги е взел да си отговаря. Между другото, къде са парите? Сигурно ще отидат да предизборна пропаганда и кюфтета...

- Предлагам бежанците да ги заселваме не по провинцията, а до политиците и минситрите ни.. Да ги видим тогава...

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ