29 Март 2024петък10:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 49

автор:Дума

visibility 376


Емил Кръстев с премиера на новата си книга в "Перото"

Новата книга на Емил Кръстев "Медии" ще бъде представена на 15 март от 18 ч. в литературния клуб "Перото". Няколко думи ще каже проф. Симеон Янев. Поканени са всички с изключение на представители на медиите, шегува се авторът. Ако спре телевизията, какво ще правят хората? В кучкарник ли е по-добре да прекараш зимата, или на бунището? Колко време трябва да разлистваш Аристотел, за да разбереш дали си есенциален, или не? Стилно ли е разведен мъж да живее на семейни начала с приятелката си и с бившата си съпруга? Кога най-после в училище ще започнат да преподават нюбългарски и ще пишат двойки на първокласниците, ако казват просташкото "умен" вместо изисканото "интелектуален хейт"? Как да направиш от три картофа и глава лук и супа, и огретен, и десерт за двама? За колко време нашенец може да стане бял човек - месец, два, три? Късмет ли е да се родиш генетичен дисидент? Каква квалификация е нужна, за да поправиш грешката на Фройд чрез катарзис и архетипа на юнгианците? Защо професори хонорис кауза, адвокати, кикимори, сладкари, фурнаджии, племенници, наематели трябва да имат здрави зъби? Наистина ли след най-лошото идва по-лошо? На тези и подобни въпроси търсят отговори в разговорите си пенсионерка с вестник под мишницата и кашон от телевизор последно поколение по прякор Каши.


Куклен спектакъл за възрастни в "Ателие 313"

Авторския спектакъл на Румен Гаванозов и Станислава Кръстева "В края на ноември" по мотиви от Туве Янсон може да се види на 11 март от 19.30 ч. в "Ателие 313" в София, кв. "Красна поляна", ул. "В. Д. Стоянов", до бл. 7, вход 5 лв. Сценографията е на Станислава Кръстева, участва Румен Гаванозов. Представлението търси своята публика сред хората в "съзнателна възраст", колкото и относително да е това понятие. Спектакълът е отличен с "Икар" за куклено изкуство на САБ, Специалната награда и награда за сценична интерпретация от МКФ "Златният делфин" във Варна, Награда за мъжка роля от МКФ "Пиеро" в Стара Загора, Голямата награда от МКФ "Двама са малко - трима са много" в Пловдив.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ