25 Април 2024четвъртък01:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

Петя Михалевска:

Институции трябва да вземат отношение за поведението на ДОСТ

Искам да съм от онези млади политици, които ще премахнат статуквото, споделя втората в листата в Кърджалийска област

/ брой: 49

visibility 31

Петя Михалевска е родена в град Кърджали, завършила Нов български университет, специалност политически науки. Следва магистратура в УНСС, специалност - маркетинг. Работи в частния сектор от 2009 г., член на БСП от 2013 г. Михалевска е от младите кадри в листите на "БСП за България". Тя е наредена на второ място в 9 МИР Кърджали.

Интервю на Мария Данаилова


"БСП може и трябва да върне това доверие у хората"

"Кърджалийци са работливи, великодушни и гостоприемни, каквито са всички родопчани"



- Вие сте от младите кадри в листите на БСП. На второ място сте в област Кърджали. Вашият баща Димчо Михалевски бе виден партиец и остави у хората усещането, че и в политиката се срещат достойни хора. Защо избрахте да вървите по стъпките на баща си?
- Израснах в дом, в който политиката и проблемите на хората са неразделна част. Баща ми бе човек, който се отдаваше изцяло на всяка важна кауза и се опитваше да помогне за решаването на всеки проблем, свързан с развитието на България, с Кърджали, с партията, с проблемите на хората. Той го правеше ерудирано, експертно, отдадено и достойно, както и всичко, с което се заемеше. За мен изборът да поема по неговите стъпки не бе лесен. Но знаете ли, изпитвам вътрешна убеденост, че трябва да продължа да работя за каузата, в която баща ми вярваше, надявайки се да постигна поне малка част от това, за което той денонощно се трудеше. Искрено съжалявам, че времето му не стигна да довърши всички битки, важните задачи, които беше започнал. А те бяха важни за всички нас. Отделно се опитвам да продължа благотворителните му инициативи, доколкото ми стигат силите.
Родена и израснала съм в прекрасния град Кърджали. Завършила съм Нов български университет, специалност политически науки. В момента следвам магистратура в УНСС, специалност - маркетинг. От 2009 година работя в частния сектор. Мисля, че за един млад човек е важно да се изгради професионално, да получи необходимата експертиза и опит, за да има какво да даде на обществото и в частност на българския политически живот. Не съм привърженик на модела ”партиен апаратчик”, не ражда нищо продуктивно. Активен и убеден член съм на БСП официално от 2013 г., а още в гимназиалните ми години бях ангажирана активно в различни партийни дейности в Кърджали, по-късно в Смолян и Бургас. Членувам в ОПО - "Клуб 71", район "Красно село" в София. Участвала съм в предизборни кампании за местни и парламентарни избори в екипа на моя баща - безценен опит.
- Вече е разгара на предизборната кампания, която в Кърджали е доста ожесточена. Как гледате на поведението на ДОСТ от последната седмица?
- Ако ДОСТ има претенции, че е българска партия с евроатлантически ценности, то е време тя да започне да се държи като такава. В противен случай българските институции трябва да вземат отношение, както и се случи.
-  В годините БСП трудно е вкарвала депутати от област Кърджали. Защо хората в областта трябва да изберат БСП?
- Независимо, че през годините БСП трудно е вкарвала депутати от област Кърджали, местната структура на БСП винаги е била много активна в реализирането на стратегически проекти за областта и е важен фактор от обществения и социален живот на града ни.
- Разкажете ни повече за Кърджали. За града, хората и желанията им.
- Знаете ли, в Родопите има някаква магия. Родена и израснала съм в този прекрасен град и всеки път, когато се връщам в него, се прибирам у дома. Кърджали е един от най-зелените градове в България, разположен е между два язовира, слънчев и гостоприемен град, каквито са и хората в него. Хората от Кърджали и региона са изключително интересна смесица от етноси, носещи в себе си изключителна толерантност към различията и любов към родния край. Кърджалийци са работливи, великодушни и гостоприемни, каквито са всички родопчани.
Разбира се, желанията на хората са свързани и с тяхното благополучие и спокоен живот - да имат работа, добро образование, да могат да останат или да се завърнат в родния край, защото животът в Кърджали наистина може да е спокоен и пълноценен.
- Какво е нужно да се промени в Кърджалийска област?
- Много неща се направиха в региона през последните 10 години - отварянето на граничния пункт "Маказа", Водното огледало, Кърджали стана известен с археологическите си забележителности като Перперикон, Татул и др. Въпреки това районът се обезлюдява поради липса на работа и подходяща среда за правене на бизнес. Кърджали трябва да стане по-привлекателно място за нови инвестиции.
- През погледа на един млад човек какво мислите, че трябва да се направи, за да спрат връстниците ви да бягат както от по-малките градове, така и от страната?
- През последните години емиграцията се е увеличила. Тя произтича не само от привлекателните възможности в чужбина. Освен икономическите причини, важна роля играе и недостатъчното доверие в собствената им държава. Повечето млади българи се отнасят както към законодателната, така и към изпълнителната власт и правосъдието с изключително недоверие. Затова вярвам, че БСП може и трябва да върне това доверие у хората - в справедливостта и равните шансове.
Младите хора би трябвало да са във фокуса на днешния ден. Ние, младите хора, не искаме толкова грандиозни неща, искаме да живеем нормално, искаме да можем да се развиваме, а днес всички виждаме това колко трудно се постига в България. За да има добра социална политика спрямо младите хора, първо трябва да има добре работеща икономика, каквато в момента не съм сигурна, че страната ни има. Първите действия трябва да бъдат насочени към по-качествено образование, даване на свобода на бизнеса и едновременно стимулиране на потреблението на хората и инвестиционното потребление. Без тези действия няма как да се генерират ресурси за каквато и да е социална политика и политика на развитие.
- Ако станете депутат, какво бихте направили първо?
- Бих се срещнала с кърджалийци, за да благодаря за доверието им и да ги уверя, че всеки техен проблем и предложение ще бъдат чути, обсъдени и решавани. Защото искам да съм от онези млади политици, които ще премахнат статуквото и ще бъдат новите достойни хора в политиката.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ