26 Април 2024петък12:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Натали Имбрулия пее за първи път в България

/ брой: 49

visibility 23

Велиана Семерджиева

Клуб "Мюзик джем" обяви първата голяма световна звезда, която ще се качи на неговата сцена - очарователната австралийка Натали Имбрулия. Нейната първа изява у нас е на 30 април от 21 ч. в салона на ул. "Пиротска" 5.
След няколкогодишна музикална пауза Натали се завърна през 2015 г. с нов албум - "Male", който представи интересна колекция от кавър версии на вдъхновявали я мъже-вокалисти - Робърт Смит от "Кюър", Пит Тауншенд, Том Пети, Нийл Йънг и Кет Стивънс. "Male" e петият студиен албум на Имбрулия и вече получи топли оценки от критици и фенове в целия свят.
Тази година тя обяви и голямо европейско акустично турне, което започва на 22 април в Москва и до края на май ще обиколи целия континент, включително големите музикални градове Берлин, Милано, Париж и Лондон. Въпреки че програмата включва песни от целия й каталог, акцентът ще бъде поставен върху по-интимното, клубно звучене. Затова са избрани по-малки зали, позволяващи пряк контакт с публиката, уточняват от "София мюзик ентърпрайсис".
Грациозна, красива и щедро надарена с артистични таланти, родената през 1975 г. в Сидни Натали прави пробив още като 13-годишна в популярния през 90-те австралийски сериал "Съседи". Успехът й я задържа в състава още две години, преди да реши да замине за Лондон - сама, без пари и без приятели...
Още първият й сингъл - песента "Torn", взривява класациите, а дебютният й диск "Left of the Middle" (1997) продава 7 милиона копия. Не закъсняват и наградите - MTV Award за Best New Artist през 1998 г., Billboard Music Award, Brit Award и три номинации за "Грами" през 1999 г. Любопитно е, че и до ден днешен "Torn" е най-често пусканата песен по радиата в Австралия, достигала понякога до 75 излъчвания на ден. Следващите й албуми не са толкова комерсиално успешни, но печелят положителни отзиви, той като Натали никога не прави компромис със своите музикални критерии и стандарти.
След като трайно се заселва в Англия, където живее до днес, Натали постепенно започва да разделя времето и творческата си енергия между музиката и киното. Зрителите у нас вероятно я помнят в комедията "Джони Инглиш" (2003) като партньорка на Роуън Аткинсън. Оттогава се снима в още четири филма и поредица тв проекти, включително като съдия в популярния формат "X Factor". Натали Имбрулия е социално активна, модерна жена, която инвестира популярността си в позитивни каузи като световната кампания Virgin Unite срещу бедността в света и борбата срещу рака на гърдата.
Билети за 30 април се продават на касите на Ивентим и на www.eventim.bg - правостоящи по 50 лв., седящи 60 лв., VIP зона 70 лв.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ