18 Април 2024четвъртък21:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2 млрд. евро глоба грози Лондон

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 10

Великобритания е изправена пред опасността да бъде глобена с два милиарда евро след разкритие на инспектори от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), че британските власти са си затваряли очите по отношение на голяма мрежа за измами, чрез която много евтини китайски стоки са залели европейския пазар, пише европейското издание на "Политико".
Според заключението на ОЛАФ по случая, който може да се окаже най-големият в нейната история, британските митнически служби са имали централна роля в схемата, след като многократно са игнорирали призивите да предприемат действия спрямо китайските дрехи и обувки, навлизащи в Европа на цени, много по-ниски от тяхната себестойност. Организираната престъпна мрежа е нанесла и допълнителни щети на стойност 3,2 млрд. евро от несъбран ДДС в страни като Франция, Германия, Испания и Италия, заявяват инспекторите.
В опит да компенсира част от загубите, ОЛАФ изпрати препоръка до Генерална дирекция "Бюджет" на ЕК да задължи Великобритания да изплати 2 млрд. евро директно в европейския бюджет.
Междувременно във вторник вечерта правителството на Тереза Мей понесе тежко поражение в Камарата на лордовете, която гласува втора поправка в законопроекта за излизането на Великобритания от ЕС. Поправката изисква парламентът да одобри всяко споразумение за "Брекзит", преди тя да бъде обсъждана от Европейския парламент, или ако преговорите се провалят, законодателите трябва да одобрят решение за излизане без сделка.
БГНЕС
Лондонският карикатурист Кая Мар с поредната си творба - този път, изобразяваща финансовия министър Филип Хамънд, който вчера обяви пред Камарата на общините новия бюджет на страната

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ