25 Април 2024четвъртък11:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Виена:

Без евросубсидии за неприемащите бежанци

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 16

Канцлерът на Австрия Кристиян Керн поиска голямо орязване на евросубсидиите за държави, които отказват да приемат бежанци, съобщи ДПА. "Ако страни се опитат да избегнат участие в разрешаването на мигрантския казус или отхвърлят бремето за сметка на съседите, те не трябва да получават милиарди от Брюксел", заяви той пред германския всекидневник "Велт". "Макар че някои държави от ЕС очакват солидарност по въпроси като развитието, сигурността и санкциите срещу Русия, те не са заинтересовани да покажат солидарност по други казуси", отбеляза Керн.
Към момента четири държави от ЕС - Полша, Чехия, Словакия и Унгария, отказват да приемат бежанци от други европейски страни.
Междувременно македонският външен министър Никола Попоски, който е на посещение в Брюксел, заяви, че Македония не може да приема мигранти, идващи от страна членка на ЕС. Реакцията на Попоски дойде, след като австрийският външен министър Себастиан Курц бе цитиран да казва, че "половин милион от мигрантите трябва да се настанят в страните на Балканите". Според Курц е необходимо създаването на центрове за бежанци извън пределите на ЕС - например в страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави.
Сръбската народна партия, която е член на управляващата коалиция, също се обяви против идеята на Курц, съобщи агенция Танюг". В нейно съобщение се посочва, че с наближаването на есента и изборите в Германия ще нараства натискът върху Сърбия да приема мигранти. Към момента на територията на Сърбия се намират над 10 хиляди мигранти, малък брой от които са настанени в приемни центрове.
Междувременно белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен предлага единствено мигрантите, пристигнали законно в ЕС, да могат да кандидатстват за бежански статут. Според Франкен правилният подход е извън Европа да бъдат обособени приемни центрове за мигранти и там те да подават молби. Необходимо е такива приемни центрове да бъдат изградени около Сирия, смята той.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ