25 Април 2024четвъртък04:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БФС пожали Левски засега

Наказаха Гонзо и Едо за по 3 мача

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 63

БФС отложи да наложи наказание на Левски, след като в дербито на ХХІІІ кръг в Първа лига с ЦСКА-СФ (2:1) в събота "сини" ултраси издигнаха символи, наподобяващи келтски кръст. За подобно провинение по наредба санкцията е минимум един мач без публика. Отделно от това ултраси на Левски хвърлиха и предмети по страничния съдия на мача Веско Мишев, което утежнява наказанието им. Дисципът обаче отложи за след седмица окончателното решение по този казус и го прати за разглеждане в Етичната комисия.
"Има докладна записка от делегата Христо Стефанов, който е описал рисунки, издигнати от публиката, които могат да бъдат тълкувани като свастики. Той е представил снимков материал и видео, които са изпратени до Комисия „Етика и феърплей” и служителя, отговарящ по тези въпроси при БФС, след което ще вземе решение. Те трябва да преценят дали има расизъм и дискриминация. Ако се докаже, че в Сектор "Б" е имало издигнати свастики, максималната глоба е 37 500 лева, като има точка, която се тълкува дали феновете са отказали или не да свалят транспаранта", поясни председателят на Дисциплинарната комисия Георги Камишев.
Предупреждението към Левски за лишаване от домакинство идва след хвърлените камъни от феновете по играчи на ЦСКА. "Последствията са удар по играча на "червените" Давид Симао и докосване на страничния съдия Веселин Мишев", уточни Камишев.
Ако вината на "сините" се докаже, те ще отнесат един мач лишаване от домакинство и ще останат без публика, когато Ботев Пд им гостува на 18 март. Клубът ще бъде глобен с 37 500 лв.
Все пак Дисциплинарната комисия на БФС глоби Левски с общо 6300 лв. и с предупреждение за лишаване от домакинство, като клубът се задължава да възстанови щетите на Националния стадион съгласно чл. 38 на Наредбата.
 "Червените" пък са глобени с 4550 лв. за ексцесиите по трибуните на Националния стадион. Клубът от Борисовата градина отнесе глоба още 4000 лв. заради мача с Ботев (0:0) от XXII кръг, когато след последния съдийски сигнал от щаба на тима нахлуха на терена и изразиха остро несъгласието си с рефера Петър Доровски.
За обида на длъжностно лице чрез жестикулация ДК спря състезателните права за 2 мача на Карлос Охене (Берое), като му наложи и глоба от 3000 лв. Ганаецът бе изгонен 30 мин. преди края при загубата от Ботев Пд (0:2) в понеделник.
БФС наказа треньорите на Черно море Георги Иванов-Гонзо и на Локо Пд  Едуард Ераносян за по 3 мача. Двамата са глобени по 2000 лв. заради изцепките им в Първа лига. Гонзо беше изгонен от скамейката на мача със Славия (1:2) на 26 февруари, но отказваше да напусне треньорската зона и влезе в остри пререкания с главния съдия Никола Попов и с четвъртия рефер Борислав Колев. Между тримата дори се стигна до физически контакт, като Иванов хвана за лицето Колев, а след това дърпаше двамата рефери за дрехите. Попов е син на изпълнителния директор на БФС Антон Попов и съдия №1 за 2016 г. Гонзо обаче вече изтърпя 2 мача от наказанието си - срещу Берое (1:0) и Верея (0:0). Той няма да води Черно море и при домакинството на Ботев Пд в събота.
Ераносян бе санкциониран заради действията му в мача с Пирин (0:1) на 1 март. Тогава той реагира остро срещу съдийско отсъждане на Волен Чинков и отказваше да напусне зоната си, като удари през ръката четвъртия рефер Пламен Хинков. Треньорът на "смърфовете" се наложи да бъде изведен с полиция. Едо изтърпя една трета от наказанието си (при победата с 2:1 над Локо ГО), а другите 2 ще бъдат гостуването на Дунав на 10 март и домакинството на ЦСКА-Сф на 18 март.
"Двамата (Иванов и Ераносян) обаче са си стиснали ръцете с потърпевшите от тях рефери и са се обединили около мнението, че съдии и треньори са от една и съща страна на футболния процес и трябва заедно да правят продукта по-привлекателен за зрителите", обясни председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Георги Камишев.

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ