28 Март 2024четвъртък21:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Посрещнаха Янков с гайди

Чепеларецът се кани да защити и Големия кристален глобус

/ брой: 47

автор:Марин Милашки

visibility 558

Звездата в сноуборда Радослав Янков бе посрещнат по шампионски при пристигането си на летище София. Българинът, който вече си осигури Малкия кристален глобус в коронната си дисциплина паралелен гигантски слалом, се завърна в България и се появи пред чакащите го фенове с трофея в ръка. На летището го посрещнаха десетки негови почитатели, както и група гайдари, пристигнали специално от Чепеларе. Отличието е изключително ценно за Радо, защото той триумфира в олимпийската дисциплина, а догодина са Зимните игри в Пьонгчанг. Така Янков се превърна във фаворит за медал, въпреки че в последния старт в Кайзери остана 17-и, след като отпадна още в квалификацията. Основният му опонент в дисциплината Стефан Карл (Ав) пък бе спрян на 1/8-финал и така Янков остана недостижим на върха.
"Тази награда означава много, тъй като миналата година за малко се разминах с Малкия глобус, но този път успях при малко странно стечение на обстоятелствата да се поздравя с успеха. Досега нямах малък глобус, но вече ще имам и него. С интерес гледах състезанието в Кайзери. Не е хубаво, че се радвах от отпадането на Карл, но в крайна сметка той не е паднал да се контузи, а го биха с една стотна, което беше интересно. Страхотно е чувството да съм пред двама австрийци", каза Янков на пристигане.
Той се закани да защити и Големия кристален глобус, който за изненада на всички заслужи миналия сезон за пръв път в кариерата си. "Още имам шансове и за Големия глобус. В момента съм втори. Ще трябва да карам на макс в последния старт. Първо зависи от моето каране, а след това ще правим сметки. Досега бях концентриран върху Малкия глобус и сега тепърва ще обърна внимание на Големия. Надявам се и на световното да карам, както мога", допълни българинът, известен с прозвището Дивеча.
В генералното класиране Янков е втори с 3950 т., а пръв излезе Андреас Промегер (Ав) с 4300, който триумфира в Турция. Трети е Карл с 3600 т. Последният старт за сезона е във Винтерберг, Германия, на 19 март, където състезателите ще участват в дисциплината паралелен слалом. За победа се дават 1000 т. Преди старта във Винтерберг пък е световното в Сиера Невада, Испания (7-15 март).
"Разбира се, че сме доволни от резултатите досега, защото тази година всяка победа е по-сладка. Предишните години хората нямаха такива очаквания, нито пък ние. Затова всеки добър резултат е сладък", добави треньорът на сноубордиста Георги Атанасов-Джоко.
Снимка Спортал
Радослав Янков (в средата) и треньорът му Георги Атанасов (вляво) бяха посрещнати от множество фенове и родопски гайдари след спечелването на Малкия кристален глобус на паралелните дисциплини в сноуборда

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ