26 Април 2024петък08:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Костова и Каратанчева бият в Индиън Уелс, Цвети Пиронкова среща Бенчич

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 6

Елица Костова (№141 в света) и Сесил Каратанчева (№216) постигнаха впечатляващи победи в І кръг на квалификациите за тенис турнира в Индиън Уелс.  Българките отстраниха 2 от първите 4 поставени в пресявките и се доближиха на  победа от основната схема.
Костова премина през много тежък мач с поставената под №4 Ин Ин Дуан. Китайката, която е 67-а в света, спечели първия сет в тайбрек, но втората ракета на България постигна впечатляващ обрат с 6:7 (5), 6:4, 6:3 след 2:12 часа игра. Това беше първи мач между двете, а за място в основната схема 26-годишната хасковлийка  ще има много трудна съперничка в лицето на шампионката от Ролан Гарос 2008 Франческа Скиавоне (Ит, №157).
Някогашната втора ракета Каратанчева пък беше неочаквано убедителна срещу поставената под №2 Карина Витхьофт (Гер, №69) и я отстрани с 6:4, 6:3 за 82 мин. Тя реализира 5 пробива от 9 възможности, като спаси 3 от 5-те шанса, които имаше съперничката й. За място в схемата 27-годишната софиянка ще играе срещу първата ракета на Естония Анет Контавейт (№125).
В квалификациите отпадна Виктория Томова (№149) след загуба от Мариана Дукуе-Мариньо (Кол, №112) с 2:6, 2:6 за 69 мин.
Първата ни ракета Цветана Пиронкова (№63) започва директно от основната схема и ще играе на старта с бившата №7 в света Белинда Бенчич (Швейц, №128 в момента). Досега пловдивчанката няма победа в 3-те мача срещу 19-годишната швейцарка, а при успех я очаква Кики Бертенс (Хол, №20), която почива на старта.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ