20 Април 2024събота08:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За година

Брашното, захарта и олиото поскъпнаха над 50%

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 156

През втората половина на април тържищните цени на хранителните стоки тръгват нагоре по данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. През април цената на захарта се качва с 2,4 на сто спрямо март до 2,14 лв. за килограм на едро. Поскъпване на месечна база с около 5-6 на сто се наблюдава при кравето сирене - до 4,86 лв. за кг, а при цените на останалите млечни произведения има ръст в диапазона 0,5-1,8 на сто. Цените на месните произведения поскъпват с около 1-3 на сто.
През април 2011 г. в сравнение със същия месец на миналата година е регистрирано покачване на цената на олиото с 44,5 на сто, на брашното с 53 на сто и на захарта с 56 на сто. В интервала 20-30 процента е поскъпването на годишна база на лещата, млечните произведения, рибата и пилешкото месо. През април 2011 година спрямо април 2010 са отчетени незначителни отклонения нагоре в диапазона 0,5-8 на сто на цените на фасула, ориза, свинското месо и месните произведения. Спад на стойностите на годишна база е отчетен при яйцата - 20 на сто, и кренвиршите - 6 процента. Цените на повечето плодове и зеленчуци са по-високи през април в сравнение с март. Най-голям ръст бележат цените на оранжерийните домати - 18 на сто, портокалите - 17 на сто, и ябълките - 15 на сто. При цените на лимоните, зелето и морковите е отчетен средномесечен ръст от около 2-4 на сто. Спад на цените през април спрямо март има при оранжерийните краставици с 24 на сто и на чесъна и бананите с 3 на сто. Цената на картофите през април остава на нивото от предходния месец и те се продават средно по 1,00-1,02 лв. за килограм. Спрямо април 2010 година обаче експертите отчитат ръст от около 70-80 на сто на цената на картофите и чесъна. Ябълките и зелето са поскъпнали на годишна база с около 40 на сто. Покачване на цените на годишна база в интервала 7-11 на сто има при бананите, портокалите и морковите. През април 2011г. се наблюдават по-ниски цени в сравнение със същия период на миналата година на лимоните в порядъка на 8,5 на сто.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ