29 Март 2024петък15:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Аз обичам България" със специално издание

Петият сезон на най-родолюбивото предаване ще подкрепя проекта на Съни Сънински за изграждането на парк с макети на значими за историята ни сгради и обекти

/ брой: 44

автор:Дума

visibility 65

Най-родолюбивото предаване "Аз обичам България" се завръща днес в ефира на Nova с пети сезон и с нов час на излъчване - 21,00, както и със специално издание, посветено на 3 март. Изборът на дата за старта не е случаен и предоставя на зрителите възможността навръх Националния празник да се насладят на два часа, изпълнени с много положителни емоции и знания за най-значимите моменти от българската история, бит, култура и традиции.
Новият сезон на формата ще подкрепи изключителния проект на режисьора Съни Сънински - "България на длан - Макети на открито". Идеята датира от 2005 г., когато обикаля страната като пътуваща експозиция на макети на значими за историята ни сгради и обекти. След като среща подкрепата на много българи от цялата страна и от всички поколения, проектът създава Инициативен комитет, чиято основна цел е изграждането на парк за съхраняване на историческата памет на българите и развитие на туристическите възможности на страната ни.
Паркът "България на длан - Макети на открито" ще бъде създаден на терен от 111 хил. кв. м в близост до Правец, сред красивата природа на Предбалкана, както ДУМА писа. Разделен на различни зони, той ще събере върху картата на страната ни големи макети на едни от най-емблематичните български сгради и исторически обекти, а също и макети на обекти от списъка на ЮНЕСКО в Европа и света.
Какви изненади е подготвил за зрителите екипът на най-родолюбивото телевизионно предаване "Аз обичам България" за Националния празник 3 март и как то ще подкрепи проекта "България на длан - Макети на открито" - ще стане ясно днес, от 21,00 ч., по Nova.


Лъчезарната водеща Евелина Павлова и вечно борещите се за победа капитани Юлиян Константинов и Андрей Слабаков обещават на зрителите незабравим епизод

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ