28 Март 2024четвъртък23:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Ла Ла Ленд" триумфира на оскарите за 45 секунди

Почетната награда за изключителен принос към киното бе присъдена на Джеки Чан

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 32

По време на 89-ата церемония по връчването на "Оскар" обявяващият победителя в категорията за най-добър филм Уорън Бийти съобщи, че "Ла Ла Ленд" ("La La Land") е спечелил наградата. След около 45 секунди обаче стана ясно, че всъщност е станала грешка и отличието е присъдено на драмата "Лунна светлина" ("Moonlight").
Нашумелият мюзикъл имаше 14 номинации и бе удостоен с 6 награди - за най-добър режисьор (32-годишният Деймиън Шазел стана най-младият творец, получил "Оскар" в тази категория), най-добра актриса (Ема Стоун), операторско майсторство (Линус Сандгрен), оригинална музика (Джъстин Хъруиц), песен от филм ("City of Stars") и сценография (Дейвид Уаско, Санди Рейнолдс Уаско).
Кейси Афлек спечели отличието за най-добър актьор за "Манчестър до морето". "Оскар" за поддържаща роля при жените взе Вайола Дейвис ("Огради"/Fences), а при мъжете - Махершала Али ("Лунна светлина"). За първи път от над 10 години чернокожи актьори са удостоени с две от най-престижните статуетки. "Лунна светлина" спечели също наградата за адаптиран сценарий (Бари Дженкинс и Теръл Алвин Макрейни), а "Манчестър до морето" - за оригинален сценарий (Кенет Лонърган).
"Оскар" за най-добра анимация взе "Зоотрополис". "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев не можа да се пребори за наградата и в категорията за късометражен анимационен филм надделя "Свирчо" ("Piper") на Алън Бариларо и Марк Зонхаймър. Статуетката за най-добър документален филм бе връчена за "О Джей: Произведено в Америка" на Езра Еделман и Каролайн Уотърлоу. Отличието за късометражен документален филм взе "Белите каски" на Орландо фон Айнсидел и Джоана Натесгара, а за късометражен игрален филм - "Пей" (Унгария).
Почетната награда "Оскар" за изключителен принос към киното бе присъдена на Джеки Чан.
Призът за най-добър чуждоезичен филм отиде при иранската продукция "Търговският пътник". Това е втората награда в тази категория за сценариста и режисьор Асгар Фархади, който през 2011 г. спечели "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм за "Раздяла". Творецът обаче бойкотира тазгодишната церемония в знак на протест срещу решението на американския президент Доналд Тръмп да забрани влизането в страната на граждани на 7 мюсюлмански държави, включително и Иран.
Държавният глава на САЩ стана мишена на много шеги на оскарите, но повечето речи бяха сравнително меки или с призиви за толерантност.
Най-престижните награди в света на киното бяха раздадени в 24 категории в Долби тиатър, Лос Анджелис, а водещ на шоуто бе комикът Джими Кимъл.

Удостоените с престижната статуетка Махершала Али, Ема Стоун, Вайола Дейвис и Кейси Афлек

Моментът, когато се показва, че е станала грешка и отличието за най-добър филм е присъдено на драмата "Лунна светлина"

Джеки Чан пристига на церемонията

Снимки БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ