29 Март 2024петък11:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лондон:

Рекордна имиграция от България и Румъния

Само за трите последни месеца броят на пристигналите на Острова мигранти от двете страни се е увеличил с близо 19 хиляди души

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 8

Броят на имигрантите от България и Румъния във Великобритания е достигнал до рекордно високи нива през трите месеца след референдума за "Брекзит", съобщава британската Служба за национална статистика, цитирана от в. "Индипендънт".
За този период пристигналите от двете страни са се увеличили с 19 000 души, достигайки до общо 74 000 души, което според службата е най-високите регистрирани стойности. Актуалната статистика е за изминалата година от септември 2015 г. до септември 2016 г. и набляга на трите месеца след юнския референдум за излизането на Великобритания от ЕС.
Според властите въпреки рекордните резултати от службата предупреждават, че все още е рано да се каже какъв ще е цялостният ефект от него върху миграцията. Те посочват също, че цялостната имиграция в страната отбелязва лек спад, достигайки до 273 000 души годишно. Това е намаление с 49 000 души - промяна, която "не е статистически значима". По-рано правителството заяви, че си поставя за цел падане стойностите й до под 100 000 души на година.
В същото време увеличението на имиграцията от България и Румъния се компенсира отчасти от лекия спад (с 10 000 души) на пристигащите хора от страни като Полша, Литва и Латвия. Според статистиката 65 000 граждани на страни от ЕС са пристигнали във Великобритания и 164 000, които не са от държави в ЕС. От Великобритания за изминалата година са си тръгнали 56 000 британски поданици.
"Въпреки че нетната миграция в годината до септември 2016 не отбелязва статистически значима промяна, можем да видим статистически значимо намаляване на нетната миграция сред граждани на страните от ЕС-8 (8 - осем от десетте държави, присъединили се към съюза през 2004 г. Това са Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения) и граждани извън ЕС от Африка, Америка и Океания", посочват от статистическата служба.
"Макар да наблюдаваме спад в нетната миграция на граждани от страните от ЕС-8, съществува продължително увеличение в имиграцията от Румъния и България, така че е прекалено рано да се каже какъв ефект резултатите от референдума имат на дългосрочната международна миграция", се казва още в текста.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ