25 Април 2024четвъртък16:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

С грижа и любов към детето

/ брой: 39

visibility 386

Методи Христов

Не върви на добре българското училище и това си е!
Вчера, представете си, идва си нашият Гошко от училище. Ама пиян, ама пиян - направо фигурно пързаляне! Питам го: “К’во пи бе, мама?”, а той: “Кво? Водка с кола, к’во?”. И викна да пее оная “Като ти подхвана яката дупара”... Е, кажете ми сега първо на първо какви са тези търговци, бе, какъв е този днешен морал! Да продадат на четиринайсетгодишно дете менте! Използват, че е по детски доверчиво и убедено, че възрастните са добри и хоп - шибва му някаква отрова! Миналия път, когато повърна на черната дъска, вика ме госпожата им, една Възвъзова, вижте й само името, пък съдете за нея. Вика ми и мрънка все едно не взима заплата, за да възпитава децата ни - така и така вземете мерки! Що ние да взимаме мерки бе, Възвъзова! Организирайте една проверка на магазините около училището ви, издирете тия, дето продават на децата менте, ми те направо тровят подрастващите! Той, Гошето, на рождения ден на баща си, наблюдавах го, пет водки изпи и нищо му няма! Ама водката добра, направена с грижа и любов към детето! Викам й на тая Възвъзова:
- Бе, Възвъзова, вие вместо ура да викате, че наш Гошко има цели две тетрадки, в които да записва уроците, вие крадете от оскъдното ми време, да идвам сега в училище, за да ми повтаряте за кой ли път: “Вземете мерки!” За мене, Възвъзова, времето е пари! Цяла седмица ми изгубихте!
А тя, моля ти се, чуди се:
- Е, що цяла седмица?
- Що?! Щото половината град обиколих училището ви да открия! Шест Възвъзови сте по софийските училища! Питате ли ме какво ми беше?
А тя, моля ви се, знаете ли какво направи? Ревна да плаче:
- А мене питате ли ме какво ми е? - вика. - Вчера ми запалиха роклята!
- Как така ти запалиха роклята?
- Ей така! Вървя между чиновете и един Патрик Коцев, пали си цигарата, и хоп, за да им стане весело, щото съм била преподавала скучно, така го обяснява после пред телевизиите, пали ми и роклята! И телевизиите викат „Прав си, щом ти е скучно!“ А роклята като пламна!
Викам й:
- Бе, Възвъзова, защо ходиш с рокля на работа, бе? Видяла ли си тореадор да се разхожда сред биковете целия в червено? Това са деца бе, неукрепнали психики, раними и чувствителни души! Не гледаш ли телевизия, бе? Ми то няма репортерка, дето да не захване тези думички да върти, стане ли дума за някое заклало приятеля си, пребило съученичка или взривило панела, в който живее, щото било влюбено...
Не, не, какво гледа Хелзинкския комитет питам аз, защо не се намеси и да прекрати това насилие над дечицата ни!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 358

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 287

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ