Здраве
Любопитно съчетаване на храни
/ брой: 39
Съчетаването на лимон със зеле е полезно, твърдят специалисти по храненето. Обяснението е, че витамин C прави желязото от растителни източници по-усвоимо, преобразува голяма част от желязото от растителни източници във форма, която е подобна на това от рибата и червените меса. Дали първо сте задушили зеленолистните зеленчуци или сте ги направили на салата, не забравяйте да добавите малко изстискан цитрусов сок, препоръчват специалистите.
Защо да комбинираме рибата с чесъна? Витамин Д в рибата помага за усвояването на калция от чесъна, е най-краткият отговор. Рибата е богата на микроелементи, които допринасят за противовъзпалителния и обезвреждащ ефект на лошия холестерол в храната, а чесънът балансира мазнината в рибата.
Доматите са богати на ликопен, който е известен с ползите си при намаляване риска от рак и сърдечносъдови заболявания. Ликопенът се абсорбира по-добре, когато са добавени мазнини. А мазнините, които се съдържат в авокадото са не само вкусни, но и изключително лесно усвоими. Той е с най-високо съдържание на мазнини и целулоза от всички други плодове.