26 Април 2024петък17:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 24


"ЛЮБОВ ПО ВРЕМЕ НА ХОЛЕРА" от Габриел Гарсия Маркес публикува изд. "Лъчезар Минчев" в превод на Тамара Такова. Това е луксозно ново издание на един от най-великите романи на ХХ век, 29 години след първата му и единствена поява на български език. Животът е по-безкраен от смъртта - това е прозрението, което получава капитанът на кораба, докато гледа на неговата палуба Флорентино Ариса и Фермина Даса заедно, събрани петдесет и три години, седем месеца и единайсет дни заедно с нощите им след началото на тяхната любов. Читателите ще се насладят на прочутото произведение на Гарсия Маркес в целия му вътрешен и външен блясък, отбелязват издателите.

"МАШИНА ЗА ИСТОРИИ" - антология от наградени фантастични разкази в конкурса "Агоп Мелконян" 2012-2016 г., издава "Litus". Понякога машината е печатала философски сериозни визии за Вселената или за модерното общество, за човека и природата, за човека и машината (както и за природата или машината без човека); понякога, като за собствено удоволствие, е писала просто заради играта. Програмистите на машината са от кръга на електронното списание "Сборище на трубадури", които от пет години провеждат конкурси за кратък фантастичен разказ в памет на Агоп Мелконян - изумително многолик творец, а познат все пак най-вече като автор и издател на фантастика.

"АЛЕНАТА БУКВА" от Натаниъл Хоторн издава "Хермес" в "Клуб Класика". В очакване на публично наказание на блудница пред бостънската тъмница се е събрала тълпа. Хестър Прин е осъдена на излагане на позорния стълб заради раждането на незаконно дете и отказа й да разкрие името на бащата. Твърдо решена да понесе достойно унижението, тя крачи уверено под възмутените погледи на съгражданите си. На гърдите й, върху ален плат, стои, ръчно избродирана, буквата на прелюбодейството, която тя ще носи до края на дните си. С непреклонния си дух обаче Хестър ще преобърне значението му, заклеймявайки дребнавата отмъстителност и пуританското тесногръдие.

"ДА ЖИВЕЕ РОКЪТ. История за китари, момичета и приятели" от Денис Вега издава "Пан" в превод на Корнелия Лозанова. Ори Тейлър е музикално чудо - вокалист, водещ китарист и пише песните на бандата, която е създал със свои приятели. Те са готини, талантливи и вярват, че ще спечелят Битката на рок групите, която всички тийнейджъри очакват с нетърпение. На пръв поглед изглежда, че Ори има всичко. Поне така мисли брат му Дел, който е бивша спортна звезда. След като се е провалил в колежа, той си идва вкъщи изцяло преобразен. От приятел и закрилник Дел се е превърнал в гадняр, който се опитва да отнеме всичко от своя по-малък брат.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ