19 Април 2024петък16:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Фестивал пренася българския дух и традиции в Лондон

Мария Илиева, Любо Киров, Деси Добрева и Михаела Филева ще изнесат концерти в британската столица

/ брой: 39

visibility 431

Лондончани ще честват Националния празник на България с концерти на Мария Илиева, Любо Киров, Деси Добрева и Михаела Филева. Това ще се случи на Wild Rose BG Music Festival. Събитието има за цел да представи и утвърди българската музика и култура във Великобритания. Това е първият български музикален фестивал в Лондон, който ще се проведе в зала "The Grand" в Клафам. На 3 март на сцената ще се качат Михаела Филева и Деси Добрева, а на 4 март фестивалната програма ще продължи с участието на Любо Киров и Мария Илиева, информира Мони Крумов.
Организаторите обещават незабравима комбинация от музика, танци и официален прием преди началото на концерта, на който лондончани ще могат да се насладят на традиционни български продукти. Събитието бе обявено за първи път във фейсбук страницата на фестивала в края на декември миналата година и вече се радва на изключителен интерес от страна на българи и чужденци, отбелязват организаторите от "White Rose HQP", чиято директорка и основателка е Ива Ангеличева. В момента тя завършва бакалавърска степен по музикален бизнес и мениджмънт на изкуствата в Лондон. Това е първият мащабен проект за търновката, която е една от най-успешните възпитанички на музикално студио "Румина" във Велико Търново. През годините е спечелила безчет награди за Велико Търново и България от национални и международни конкурси. Сред най-големите й успехи са номинация за участие в Световния шампионат на изкуствата в Холивуд, Франкофонския фестивал в Амстердам, финал в "Х Фактор" с групата "LOLLIPOP", призове от конкурси в Малта, Италия, Литва, Румъния, Македония, Молдова. Тя е четирикратна носителка на Национална стипендия на Министерството на образованието и науката за деца с доказан талант.
"Искам фестивалът да потопи гостите в българския дух и традиции, като съчетае и най-новите тенденции от музикалната и културната сцена на България. Участието на едни от най-популярните и обичани български артисти, както и представянето на висококачествени български продукти дават силна заявка за изграждането на фестивалния бранд с висок стил и класа", смята Ива Ангеличева.
"The Grand" е позната на българите зала, тъй като в нея често се правят концерти на родни артисти от ранга на Васил Найденов, "Б.Т.Р.", Графа, Поли Генова и много други. Капацитетът й е 1250 човека, а очакванията на организаторите са фестивалът да привлече над 2500 души за двата дни.

Михаела Филева

Любо Киров

Мария Илиева

Деси Добрева


Снимка Костадин Кръстев-Коко

Страницата подготви Вилиана Семерджиева

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ