28 Март 2024четвъртък23:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спас Русев избяга от Левски

Феновете получават акциите

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 10

Спас Русев избяга от Левски. Той обяви, че ще остави акциите на фенските организации. Същото стори и спортният директор Даниел Боримиров, който в понеделник на Общото събрание получи 20% от ценните книжа.
Като причина за напускането си Русев изтъкна конфликта с феновете. Всичко тръгна преди около 10 дни, когато от "Герена" обявиха, че Боримиров става акционер, а от Националният клуб на привържениците (НПК) и тръст "Синя България" попитаха Русев как легендата на клуба ще помага финансово. От тръста напуснаха скандално извънредното Общо събрание в понеделник, след като не им бе разрешено да задават въпроси. Впоследствие от НПК излязоха с декларация, че прекратяват взаимоотношенията си с ръководството.
"Оставям Левски на феновете. Нека НПК и "Синя България" да се разберат как да си разпределят акциите", обяви Русев.
Той получи Левски на 31 август 2016 г., след като тогавашните собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов му подариха акциите. По това време задълженията на "сините" бяха 24,7 млн. лв., а в края на 2016 г. нараснаха до 25,6 млн.
След новия рекламен договор с "Виваком", който е най-големият в историята на български футбол, задълженията бяха намалени със 7,3 млн. лв. за месец и общо с 6,4 млн. от влизането на Русев в клуба.
Левски, който има спонсорски договор с телекомуникационна компания за още година и половина, подписа контракт за реклама в следващите 6 г. на стойност 12 млн. лв. В замяна през този период новата трибуна ще се казва "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Както е известно, Русев контролира и мобилната компания.
"Когато станах собственик, се оказа, че Левски практически е във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие в играчите и треньорския щаб. Превръщам се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който се оттегля под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора, заради които футболът съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели. Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на Левски с имената си. Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет "трол" злодеяния изтече. Мога с ръка на сърцето да кажа, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрити зад завесата, на която пише измамното “фенклуб”, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб. За мен Левски е почтена кауза. Не мога да остана в клуб, подложен на атаки от хора, за които Левски е само мнима кауза. Искам още веднъж да подчертая, че аз застанах отпред с името си от първия ден. Бях искрен в намеренията си, честен в действията си до последния ден. Така ще бъде и занапред", обяви Русев в изявление, публикувано в клубния сайт.

Спас Русев остана начело на Левски само 177 дни

Снимка БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ