19 Април 2024петък03:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Голово шоу в ШЛ

Манчестър Сити обърна Монако с 5:3, Атлетико унизи Байер с 4:2

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 3

В истинско голово шоу се превърнаха два от 1/8-финалите на Шампионската лига. Манчестър Сити успя да обърне Монако с 5:3, докато Атлетико Мадрид наказа Байер в Леверкузен с 4:2. Така англичаните и испанците до известна степен намериха място в следващата фаза. Вечерта се превърна в най-резултатната в историята на Шампионската лига от гледна точка на средния брой вкарани голове на мач - по 7.
На "Етихад Стейдиъм" пък се изигра най-резултатният първи мач в историята на елиминациите. Френският тим също така за пръв път в историята си допусна 5 гола в един мач от Шампионската лига, докато Сити ги вкара за втори. Същото нещо "гражданите" сториха и през 2013 г., когато прегазиха ЦСКА Москва с 5:2.
В грешник за бившия тим на Димитър Бербатов се превърна Радамел Фалкао. "Тигъра" от Колумбия вкара 2 гола, но при 1:2 профука дузпа в 50-ата мин., която бе отсъдена за нарушение на Николас Отаменди срещу него. Това даде импулс на "гражданите", които с 3 гола в последните 20 мин. стигнаха до обрата.
"Този мач се превърна в празник за феновете. Монако показа, че е един от най-добрите отбори в Европа. Доволен съм от резултата, защото ни дава шансове да продължим. Такива мачове помагат на клуба да направи крачка в развитието си. Знаем, че като гости трябва да вкараме колкото се може повече голове. Ако не отбележим в Монако, ще отпаднем. Щеше да е много сложно да обърнем резултата от 1:3, но Кабайеро спаси дузпата. Наистина фантастичен мач. Да, в атака играхме чудесно, но има много, върху което да работим в защита. Когато се срещнат два толкова офанзивно настроени отбора, става зрелище", обяви мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола.
"Това може би е един от най-невероятните мачове в турнира. За феновете се получи истинско шоу. Поздравявам моите футболисти, които играха прекрасно. Решаващият момент беше пропуснатата дузпа. Фалкао отново доказа, че е сред най-добрите нападатели, независимо от проблемите, които имаше в Англия. Очаквам интересен реванш, всичко е възможно", обяви треньорът на Монако Леонардо Жардим.
На "Бай Арена" "дюшекчиите" си подсигуриха участие на 1/4-финал и очакват протоколен реванш. Двата тима се срещнаха на същата фаза и през 2015 г., когато направиха две нулеви равенства, а испанците продължиха след дузпи на "Висенте Калдерон". Сега съперниците си вкараха общо 6 гола само за 90 мин.
Суперзвездата на Атлетико Антоан Гризман пък ще запомни завинаги този мач. Французинът вкара в 25-ата мин. за 2:0, с което се превърна в реализатор №1 на испанците в Европа. Той заби 13-ия си гол и задмина легендата на клуба Луис Арагонес.
"Бяхме наясно, че можем да създадем доста проблеми на домакините по фланговете. Така и стана. Второто полувреме Байер заигра по-настоятелно, но като цяло продължихме да доминираме. Кевин Гамейро направи един от най-добрите си мачове. Гризман също беше на високо ниво. Сега мога да се върна в Мадрид с голяма усмивка на лицето. Трябва да внимаваме в реванша, защото съперникът ни няма какво да губи и ще рискува", обяви треньорът на Атлетико Диего Симеоне.
"Последните 3 г. Атлетико два пъти игра на финала и беше ясно, че е изключително силен съперник. Още не искам да мисля за реванша. При всички положения, да постигнем желания резултат в Мадрид, ще е трудно", призна треньорът на "аспирините" Роджер Шмит.

Лерой Сане (в средата) вкарва гола за крайното 5:3 за тима му Манчестър Сити срещу Монако в първия 1/8-финал в Шампионската лига

Снимка БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ