20 Април 2024събота06:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Индия ще прави ПЗРК „Стингер“

/ брой: 38

автор:Желязко Тенчев

visibility 1351

Компаниите „Raytheon“ и „Tata Advanced Systems“ са подписали меморандум за организация на съвместно производство на компоненти на ПЗРК FIM-92, известен повече като Stinger, съобщава indiatimes.com. Производството ще бъде развърнато в рамките на програмата „Make in India“, според която Министерството на отбраната трябва да приема на въоръжение само техника, която напълно или частично се произвежда на територията на Индия. През миналата година индийското правителство поръча за армията вертолети AH-64 Apache, които имат на въоръжение и ракети „Стин-
гер“. Компанията „Tata Advan-ced Systems Ltd“ е дъщерно предприятие на корпорацията Tata Son и има опит в производството на високотехнологична военна продукция. Тя доставя различни компоненти на такива производители на военна техника като „Boeing", "Airbus Group", "Sikorsky Aircraft Corporation", "Lockheed Martin Aeronautics" и др.
Преносимият ЗРК Stinger, разработен през 1970-те, е приет на въоръжение в армията на САЩ през 1981 г. Първоначално той се е създавал за поразяване на нисколетящи цели, но по-късно неговата ракета е била адаптирана за пускове от вертолети и самолети.  В момента FIM-92 е един от най-разпространените ПЗРК в света и е на въоръжение в армиите на над 20 страни.

Преносимият зенитноракетен комплекс FIM-92, известен повече като Stinger
Снимка censor.net

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ