24 Април 2024сряда23:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Пророците за ред и сигурност отиват в небитието

/ брой: 37

visibility 23

Никола Чолаков, Горна Оряховица

Да се смееш ли, или да...! Яне Янев, който гледа парламента няколко години отстрани, както магарето липсващите му сладки бодили, отново се появи оня ден на екрана пред Цветанка Ризова, но този път с напъните да разбира понятията "неолиберализъм" и "паралелна държава". За които и хабер нямаше, когато беше депутат в 40-то и 41-то Народно събрание и вдигаше гири-документи  срещу корумпираните политици, а доскоро и акъл даваше на "олицетворяващия" държавата Бойко Борисов. Опиянен от омразата си срещу БСП и Русия антикорупционният "анализатор" започна да заплашва какво щяло да стане у нас след като американският народ издигна Тръмп. Така и не стана ясно обаче какво ще се случи, но заключи, че заедно с Виктор Орбан и с духовния си баща Георги Марков, дали ясен знак как трябва да се борим срещу корупцията. Разбрахме, че "неолибералното мислене е прокорупционната" среда  у нас. На въпроса на журналистката каква е разликата Яне не отговори, а отново се хвана за мантрата Виктор Орбан. Разбрахме, че паралелната държава била създадена от правителствата на БСП, като тази държава щяла да съсипе Корнелия Нинова, и нито думичка не обели за десетгодишното "благотворно" управление на ГЕРБ. Съветникът на бившия премиер Бойко Борисов, когото уволняваше по-рано, изреди цинично, че "служебното правителство било съставено от няколко проруски настроени олигарси, които поставили свои лица - ред бесепари, ред жълти чудовища и ред ченгета... и тук-таме някой случайно попаднал". Клеветникът Яне неведнъж е съден за клевета от енергийните организатори, а сега и Корнелия Нинова го дава под съд. Помнят се неговите изригвания срещу съдиите, както и главоломното му хвърляне за кмет на Сандански, когато не го приеха. С каквото и да се захване аграрният специалист, доил крави и овце, все на вятъра отиват политическите му напъни. Когато Янев каза "Добро утро" в 17,40 часа, журналистката много пророчески отвърна: "Здравей и сбогом!"
Толкова противоречия в мисленето на един проходил в политиката със злоба самохвалко рядко може да се намери. Даже Радан Кънев, когото критикува, го превъзхожда с политическите си теории и създаване на "Нова република", която е по-актуална по замисъл от Яневите ред, законност и справедливост начело с духовния му баща Георги Марков. С кого ли не са се заяли двамата, търсейки под вола теле, но толкова им стигат умствените сили и намерението да се показват, че все още ги има, че все още могат да пророкуват, но... стават всъщност излишни в политическия живот на България.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ