20 Април 2024събота16:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фенове искат Бербатов в Хъл Сити

Горд съм от постиженията си за България, заяви благоевградчанинът пред Си Ен Ен

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 23

Гостуването на Димитър Бербатов в Англия и в студиото на BBC One за мача между Фулъм и Тотнъм отново накара медии и фенове на Острова да заговорят за българския нападател.
Пред английската легенда Гари Линекер Берба за пореден път обяви, че не иска да спира с футбола все още и продължава да търси нов отбор. Неговите предпочитания са свързани с Англия, като букмейкърите вече приемат залози и най-вероятният му нов клуб е Уест Хем.
Феновете на Хъл Сити обаче изразиха желание Берба да заиграе за техния тим. Отборът им е 18-и в класирането на Премиър Лийг и до края на сезона ще се бори за своето оцеляване. "Тигрите" са реализирали едва 22 гола в 25 мача от началото на сезона и са предпоследни по резултатност в английския елит. Вестник "Хъл Дейли Мейл" попита читателите си: "Бихте ли искали да видите Димитър Бербатов в Хъл Сити". От над 2000 участници в анкетата 63% отговарят с "Да, той може да вкара головете, които да оставят Сити в елита".
Димитър Бербатов гостува и в студиото на CNN International в Лондон, където говори за миналото, настоящето и бъдещето си. Той отговори и на въпроси на фенове.
"Да играя футбол е нещото, което правеше деня ми. Хем беше хоби, хем работа. Аз все още съм активен спортист, защото е трудно да спра. За мен беше голяма чест да играя с тези футболисти в тези клубове, в които бях.
Колкото по-възрастен ставаш, започваш да осъзнаваш, че трябва да се наслаждаваш повече и повече. В добра форма съм, ще видим какво ще се случи. Продължавам да тренирам. И като всеки баща поддържам форма с децата си. А да тичам с тях не е лесно. Продължавам да тренирам всеки ден. Това е начин на живот - за мен вече 17 години. Като спортист за мен е важно, че като се погледна в огледалото, да си кажа "ОК, все още изглеждам добре". Не е хубаво, ако се отпуснеш", сподели Бербатов. Той отказа да посочи любим съотборник в Манчестър Юнайтед, за да не обиди останалите. "За мен това да бъда сред състезатели като Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил, които изкараха над 20 г. там, означаваше, че съм успял. Още с идването си в Юнайтед знаех, че това е нещо специално. Там имаше изключителни професионалисти сред футболистите и сър Алекс Фъргюсън за мениджър. Дори да си бил в друг клуб преди това, като се озовеш на "Олд Трафорд", започваш да се учиш от началото. Ако преди си спечелил нещо - например една купа, това е нищо в сравнение с футболистите там. Затова аз отидох там с намерението да спечеля първенството. Ето защо беше нужно да се уча, за да успея", призна 36-годишният благоевградчанин.
"Всяко поколение си има звезди. Преди моето поколение това беше Христо Стоичков. Той приключи кариерата си и след това дойдох аз. Опитах се да бъда възможно най-добър, но за моето поколение. Има си обаче хора, които да ме оценяват. Знам какво постигнах за малка държава като България. Горд съм от това, което сторих за България. Надявам се всички да са горди. Ето затова за един спортист е трудно да спре да прави това, което е свикнал. В момента, в който спреш - загиваш.
Човек никога не знае. Най-добрият вариант за мен е да си намеря отбор възможно най-скоро. Но в живота е така - пожелаваш си нещо, но понякога то не се сбъдва. Все още се чувствам във форма, когато се събуждам сутрин. А това е много важно. Ако трябва да замина да играя в Китай, ще трябва да попитам жена ми, защото това е много далеч. Трудно е за хора със семейство. Аз имам две деца и ще ми бъде много тежко, ако съм далеч от тях. Но никога не знаеш. Когато видиш какви големи имена отидоха там, а те явно го сториха за пари… Ако някой ти обясни, че е в Китай заради футбола, не му вярвайте", завърши Бербатов.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ