25 Април 2024четвъртък10:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още легенди в шоуто преди "вечното дерби"

Продадоха 2500 билета, „Арена Армеец“ чака до 8500 фенове

/ брой: 37

автор:Владимир Николов

visibility 142

Емблематични волейболисти от последните две звездни поколения на България ще участват в шоу мача между "сини" и "червени" ветерани и ВИП личности, който трябва да подгрее суперсблъсъка Левски-ЦСКА в Суперлигата довечера. Мачът е от 19,30 ч. и ще бъде предаван по "Диема Спорт 2". За първи път "вечното дерби" във волейбола ще се играе в най-голямата зала у нас – „Арена Армеец“, а организаторите разкриха и съставите за битката между бивши играчи на двата клуба. За Левски излизат капитанът на "лъвовете" от 1994 г., когато завършихме четвърти в Световната лига Димо Тонев, както и тогавашният му съотборник – по-големият от братята Найденови – Найден. В червен екип срещу тях ще застанат терминаторът от същата селекция на Брунко Илиев – Любо Ганев, плюс неотстъпващият му по габарити Борислав Кьосев. От генерацията, завоювала бронз от световното в Япония 2006 и европейското в Турция 2009, ще играят президентът на Левски Владимир Николов, а от другата страна на мрежата - разпределителят Николай Иванов и Евгени Иванов – Пушката. Двама победители в анкетата на „Гонг“ и Дарик радио ще запълнят квотата на феновете в шоу мача – левскарят Тодор Шишков и цесекарят Радослав Раев. Програмата преди вечното волейболно дерби ще започне още в 18,00 ч. с музикално DJ парти, а в 18,30 русенската рок банда Bloodrush ще забие с най-големите си хитове, след което идва ред на ветераните и ВИП-овете да изиграят един гейм, а за финал звездата от X Factor Кристиан Костов ще изпълни най-горещите си парчета. Водещи ще бъдат актьорите Тончо Токмакчиев (заклет фен на ЦСКА) и Камен Воденичаров, който е пристрастен към Левски.
Капацитетът на „Арена Армеец“ за дербито ще бъде около 8500 места, предвид буферните зони между секторите, а и се очаква горните етажи на трибуните да не бъдат отваряни за публика, а до вчера бяха продадени само 2500 билета. "Синият" сектор А, за семейните и по-умерени фенове, е напълно разпродаден, което означава, че 2000 левскари вече имат входни талони. За отсрещната трибуна С само 500 армейски привърженици бяха си купили билет.
„Това, че ние сме първи и победихме в последния кръг, а Левски игра 2 мача повече в Европа, не е важно. Подобен психологически заряд има само във "вечното дерби" и прогнозата е излишна. Класирането няма абсолютно никакво значение“, обяви треньорът и президент на ЦСКА Сашо Попов. В тима му са и бившите левскари и бивши национали Ивайло Стефанов и Христо Златанов. Три кръга преди края на редовния сезон Левски е 6-и.
Треньорът им Петър Шопов изрази надежда, че залата ще се напълни и се закани: „Надявам се на победа. Между нас няма конфликти, освен на терена. Доста от играчите са приятели в живота, но това не им пречи да се противопоставят на полето.“ Той до последно ще умува дали да използва Симеон Александров. 27-годишният нападател има проблеми с коляното, заради които не пътува за реванша с Фенербахче миналата седмица. Много вероятно е Александров да се подложи на операция след края на сезона, но може да излезе в дербито на инжекции.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ