26 Април 2024петък17:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Белград иска СС на ООН да реагира на инициативата за косовска армия

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 27

Създаването на армия на Косово може да бъде още една крачка към задълбочаване на нестабилността в региона. Ето защо властите в Сърбия разчитат на бърза реакция от СС на ООН. Това каза пред вестник "Известия" сръбският посланик в Русия Славенко Терзич, цитиран от ТАСС.
"Въпросът, на който трябва да се намери отговор, е на кого и с каква цел е нужна дестабилизация в нашия регион и какъв геополитически смисъл има очевидният въпрос за създаването на "велика Албания". Струва ми се, че реално би било да очакваме бърза реакция от СС на ООН", каза дипломатът пред изданието. Той посочи, че вижда двойни стандарти в подхода на Запада към въпроса за Косово. "От една страна, се води борба срещу радикалния ислямизъм в Близкия изток, а от друга - такъв радикален ислям се поддържа в Косово и Метохия. Нима унищожаването на сръбски паметници в Косово и Метохия и унищожаването на паметници в Палмира не са едно и също явление".
Парламентът на Косово одобри на 14 февруари инициатива за реформиране на полицейските сили за сигурност в пълноценна армия. За пръв път за подобна реформа, която не е предвидена нито в резолюциите на ООН, нито от договореностите с Белград в Прищина, се заговори след инцидента с влака Белград-Косовска Митровица, припомня агенцията.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ