18 Май 2024събота05:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Готвачи ще рисуват кулинарни шедьоври

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 22

В третия сезон на любимото кулинарно шоу на България претендентите за титлата "MasterChef" и голямата награда от 100 000 лв. ще последват световната тенденция да нарисуват ястията си, преди да ги приготвят. Скицирането на храна е широко разпространен похват в гурме кулинарията и се практикува от прочутите Chef-готвачи в кухните на най-изисканите ресторанти. Всяко ястие започва като идея - аромат, образ, усещане, за да бъде построено, рафинирано и полирано в незабравима хапка.
Chef-готвачите взимат под внимание много фактори при приготвянето на перфектното ястие - принципите на човешкото хранене, структурата и състава на храната, хранителната стойност на продуктите, социалните норми и психологическите ефекти, за да създадат иновативни ястия с високо качество и "преживяване". Те работят по дизайна на вкуса, консистенцията, текстурата, повърхността, звука при дъвчене, аромата и всички други качества на продуктите. Този процес засяга и идеологията за борба с разхищението на продукти или части от тях, които може да бъдат пълноценно усвоени под различни форми.
Как ще се справят хоби-готвачите с поредното предизвикателство на взискателното жури от кулинарни експерти и ще успеят ли да впечатлят Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев с изкуство на хартия и в чиния отвъд границите на възможното - зрителите на bTV ще гледат от 27 февруари, всеки понеделник и вторник, от 21,00 ч.

Рисунките не са художествено изобразяване на деликатесите, а по-скоро мисловна карта, която визуализира начина на разсъждение на експерта, фазите на приготвяне и крайния вид на продукта

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 659

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 583

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ