20 Април 2024събота11:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кримският мост се вижда от Космоса

Космонавт засне строителството на грандиозното съоръжение

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 41

Космонавтът Олег Новицки засне строителството на Кримския мост през Керченския пролив от Международната космическа станция и публикува снимката на страницата си в Инстаграм.
"Мащабът на строителството на века е впечатляващ дори от Космоса", написа Новицки под снимката.
Междувременно строителите вече започнаха изграждането на арките на моста, които са високи 45 метра. В изграждането участват повече от 500 инженери и работници, а общо на големия обект работят над 4000 души.
Мостът ще включва магистрала с четири платна за автомобилния трафик, както и две железопътни линии. Дължината му ще бъде около 19 километра.
Мостът ще свързва Кримския полуостров с континентална Русия. Той ще бъде единствен вариант за придвижване на местното население, което живее в по-широк периметър.
Трасето на бъдещото мегасъоръжение се намира в сеизмично сложен район, тъй като при проучванията е установено, че в района може да се случи земетресение и от девета степен. Затова бъдещият мост се строи така, че да може да издържи на подобни катаклизми.
Строителството на моста от Краснодарския край към Крим започна през февруари 2016 година. Ще има и автомобилно ниво, и ниво за жп превози. Стойността на обекта ще бъде около 228,3 милиарда рубли. Очаква се движението на автомобилите по моста да започне през декември 2018 година. Експлоатацията на железопътната линия ще бъде открита през 2019 година. Мостът ще бъде най-дългият в Русия - 19,5 км. Очаква се той да бъде с капацитет да обслужва 40 000 МПС-та и 47 влакови композиции на денонощие.
"Керченският мост и магистралата "Таврида" ще се превърнат в основните транспортни артерии на Крим, което означава, че икономиката на републиката ще получи значителен тласък. Очаква се приток на външни и вътрешни инвестиции в инфраструктурата, след като започне експлоатацията на тези обекти", цитира Лента.ру кримският депутат Владислав Ганжара. Властите в Крим вече се подготвят за инвестиционен подем. В частност, подготвят се редица проекти и предложения, чиято цел е да се създадат най-добри условия за бизнеса, който иска да инвестира в развитието на полуострова. Определени трудности създадоха наложените от Запада санкции - без развитието на банковата инфраструктура работата на предприемачите се усложнява, а големите банки все още не са открили в Крим свои филиали. Това обаче са преодолими проблеми, убеден е Ганжара. А засега Крим максимално ускорява развитието на вътрешната си икономика - през 2016 година бюджетът на републиката беше преизпълнен с 12 процента.

(По материали от чуждия печат)


Така ще изглежда 19-километровият преход през Керченския пролив

А така го видя космонавтът Новицки от борда на Международната космическа станция

Строителството е в пълен ход

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ