20 Април 2024събота12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нинова призова шефа на ЕНП да не поучава българите

ЕНП и ГЕРБ нападат БСП в пристъп на паника, смята лидерът на ПЕС Сергей Станишев

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 12

Опитът на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес да се намеси във вътрешната политика на България провокира лидера на БСП Корнелия Нинова да разпространи изключително остър отговор на публичното му писмо до нея. Нинова подчертава, че той не бива да си позволява да поучава българите какъв премиер да си изберат. Вие не сте ни началници, припомня социалистката.
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания е предизвикала серия десни атаки към партията и към председателя й. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ, смята той. Към атаките той причисли критиките на Лопес по позицията на БСП за Търговското споразумение между Канада и ЕС. При гласуването на това споразумение БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България, обобщава Станишев. Той припомни, че СЕТА не бе подкрепена от българските евродепутати, а колеги от левицата в ЕП от Франция, Белгия, Италия, Полша и Швеция гласуваха "против" или "въздържал се". Според него разнообразието в гласуването показва, че демократичността е основният принцип на социалистите. "Групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, с много малки изключения и под строй гласува в подкрепа на СЕТА. Това е поредното доказателство за стила на национална партия, която се подчинява на така наречените нареждания от Брюксел", анализира лидерът на ПЕС. Той допълва, че Брюксел не е командна кула, от която нареждат. "Няма началници и няма подчинени. Но на ГЕРБ не е познат политическият характер и затова те винаги са 100% зад решенията на своите началници от Брюксел", заключва Станишев. Според него е странно, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила като БСП. "Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София, която се случва в момент, в който БСП изобличава очевидните грешки на ГЕРБ, а ЕНП губи позиции в още една европейска страна.
В писмото си Лопес определя като детински и популистки думите на Нинова, че подкрепилите СЕТА са предатели. "Вашите избиратели са над Вашите изявления", "Мисля, че българите се нуждаят от по-опитен лидер", "Смирено очаквам българите да Ви покажат на следващите избори, че не сте готова да поемете толкова голяма отговорност, като това да ги управлявате", гласи част от високомерния текст.
Освен Станишев и други политици и сътрудници в ЕС изразиха съмнения, че текстът не идва от генералния секретар на ЕНП, а само му е представен за подпис. Запознати коментираха, че текстът изобщо не кореспондира на лексиката и стила на Лопес, а повтаря тези, които сме чували от политици на ГЕРБ.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ