29 Март 2024петък09:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

56 нови лица в гражданската квота на БСП

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 5

Мария Данаилова

56 души, които не са членове на социалистическата партия, намериха място в листите на коалиция "БСП за България" като гражданска квота. Националният съвет на БСП гласува единодушно листите във всичките 31 многомандатни избирателни района. Водачите, които ще се борят за победа на изборите, станаха ясни на предишното заседание на пленума, когато бяха утвърдени и местата за гражданската квота.
Корнелия Нинова благодари на социалистите, че са номинирали освен личностите в БСП авторитетни и уважавани хора. "Вие проявихте мъдростта да издигнете тези хора и да покажем, че единствени в политическата система на България разбрахме какво се очаква от нас", обърна се тя към присъстващите в залата. Сред номинираните са професори по медицина и лекари, параолимпиец, олимпийски шампион, учители и директори на училища, дейци на науката и културата, директори на театри и актьори, представители на Тракийските дружества, земеделци, представители на Централния кооперативен съюз, инженери, професор по реторика в Софийския университет, доктор на икономическите науки, адвокати, архитекти, специалисти във военния сектор.
Актьорът Любомир Ковачев, докторът по хематология Георги Михайлов, преподавателят по психология Христо Монов, актрисата Нона Йотова, параолимпиецът Михаил Христов, доскорошният ръководител на Националната гвардейска част ген. Боян Ставрев, олимпийският шампион по стрелба Таньо Киряков са малка част от имената, които ще се борят с БСП за спечелването на парламентарните избори през март.
В края на заседанието Нинова предложи и две нови попълнения в Изпълнителното бюро - бившия депутат от Бургас Атанас Зафиров и общинският лидер във Варна Борислав Гуцанов. Тя мотивира предложенията с това, че служебният вицепремиер Деница Златева напусна бюрото, а и доста членове на ИБ, които станат депутати, ще трябва да го напуснат, защото това бил нейният принцип за разделяне на властта в партията.
След тайно гласуване стана ясно, че Зафиров е избран в ИБ с 89 гласа, а получилият 59 гласа Гуцанов не успява да влезе в ръководството на БСП.

Гражданската квота в листите на БСП готова за победа на изборите

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ