28 Март 2024четвъртък14:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Анев 12-и в масовия старт

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 41

Красимир Анев затвърди доброто си представяне на световното по биатлон в Хохфилцен с 12-о място в масовия старт. Българинът измина 15-километровата дистанция за 36:32,3 мин., след като допусна 1 грешка в последната от 4-те стрелби. Той бе по-бавен с 53 сек. от победителя Симон Шемп (Гер). Самоковлията обаче записа най-доброто класиране на България в дисциплината на световни първенства. Другият българин в последния старт на шампионата Владимир Илиев допусна 3 грешки на рубежа и остана 20-и на 1:21,9 мин.
Шемп се окичи със златото, след като бе безупречен с пушката. Това е и първата му индивидуална световна титла в кариерата. Германецът излезе втори след 4-ата стрелба на 2,5 сек. след австриеца Симон Едер. 1,5 км преди финала той атакува мощно при голямо изкачване и бързо изпревари Едер. Австриецът, който също не пропусна нито една мишена, не можа да издържи и атаката на Йоханес Тингес Бьо (Нор), който пропусна 1 от 20-те изстрела и грабна среброто, като завърши на 9 сек. след победителя.  Бронзът остана за Едер на 10,1 сек. Лидерът за Световната купа Мартен Фуркад (Фр) остана 5-и след 3 грешки в стрелбата. Той бе изпреварен и от руснака Антон Шипулин, който с 2 пропуска бе по-бавен с 25,3 сек. от шампиона.
В събота в щафетата на 4 по 7,5 км България даде 9-о време, като нашите завъртяха 1 наказателна обиколка и използваха 7 допълнителни патрона. Изоставането от победителите от Русия (1:14:15 часа) беше 2:50,3 мин. Втори се нареди квартетът на Франция на 5,8 сек., пред Австрия на 20,1 сек.
За "Сборная" това е първа победа в дисциплината за сезона. Не мина обаче без скандал, след като на церемонията по награждаването организаторите сбъркаха химна. Австрийците пуснаха старата версия на химна им - "Патриотична песен" на композитора Михаил Глинка. Той продължи около половин минута преди коментаторът да се качи на сцената и да даде микрофона на руснаците, които изпълниха акапелно химна си. След това организаторите пуснаха правилната версия и се извиниха, че грешката не е нарочна. Ръководителят на организационния комитет Франц Бергер обаче обяви за ТАСС, че виновниците за гафа ще бъдат глобени.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 186

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 207

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ