27 Април 2024събота00:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разпадаме се

/ брой: 34

автор:Светла Василева

visibility 1361

Габровци четири дни са без парно и топла вода. За пореден път тази зима. Хиляди столичани стояха на студено седмица заради серия аварии по тръбопроводите на общинската "Топлофикация". На бургазлии им спряха водата. В целия град. За ден. Ако преди "гърмяха" улични разклонения на инфраструктурата, сега вече от строя излизат главни магистрали. Водопроводни, топлопреносни... Разпад!
Осветителни тела се откъснаха от носещата ги конструкция и убиха жена в тунел "Ечемишка". Надвиснал парапет над жп прелез спря движението по жп линията София-Варна. Разпад!
След студовете, снега и леда, гордостта на ГЕРБ - магистралите, "блеснаха" в цялата си красота - напукани, тук-там пропаднали и надупчени. Но защо да излизаме от градовете? Достатъчно е да шофираме из кварталните улици. Човек се чуди с какво да ги оприличи - с швейцарско сирене или с брюкселска дантела. Асфалтът на Орлов мост в столицата е на вълни. За кой ли път... Разпад!
Част от покрива на Националната библиотека се срина върху главата на читател. Фасадата на Националната художествена галерия кротко се рони и изчезва в нищото. Таванът на Етнографския музей в столицата прокапа. И не само той. Последваха го таваните на "Терминал 2" на Летище София и този на театрална работилница "Сфумато". Разпад!
Едно от лицата на столицата, булевард "Витоша" заприлича на развълнувано море с танцуващи плочки. Има липсващи, има счупени, има... Има всякакви. А го ремонтираха само преди две години. Разпад!
Ескалаторите на възлови станции на метрото "Сердика" и "Централна гара", и подвижните пътеки в подлеза на "Софийския университет" през последните месеци имат повече часове престой, отколкото работа. Чупят се. Разпад!
Разпадаме се. Стабилно. Гарантирано. И с воля. Знаете от кого.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ