20 Април 2024събота18:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дим без огън

/ брой: 34

автор:Ина Михайлова

visibility 3636

Странна история. Главният секретар на МВР Георги Костов изобщо нямал намерение да подава оставка. Имало добро взаимодействие на този етап между политическото и професионалното ръководство на ведомството. Служебният министър Пламен Узунов на свой ред мънкащо обясни, че можел да работи с всекиго и изобщо не е искал оставката на Костов. Предната вечер, чудно защо, друго прозвуча от телевизора.
Дим без огън няма. Точно това досегашно професионално ръководство на МВР не може да се похвали с кой знае какви успехи, особено в борбата с престъпността. А за капак се компрометира. Не със смешните приказки за променения профил на мигрантите, а с информациите за общи трапези със съмнителни фигури по морето и подозренията за нетрезви присъствия на работното място. Толкоз се компрометира, че дори на бившата МВР-шефка Румяна Бъчварова й се наложи да обяснява, че през времето, в което е работила с Георги Костов, той не само, че не е идвал пиян на работа, но и не пие. Златен той!
Костов се запъна в МВР, а Узунов се сви. За да не го обвинят в реваншизъм? Или реши да следва принципа на служебния премиер Огнян Герджиков за приемственост? Приемственост от МВР на Румяна Бъчварова и Георги Костов? Нагли побоища, малтретиране на възрастни, измами, кражби, безнаказаност. За тази ли приемственост говорим или за друга? Онази, за която Узунов сподели - че има куп забележки към професионалното ръководство на МВР. Но... нещата можели да се оправят.
Какво да очакваме сега? Голе-е-еми изненади от Георги Костов. За? За купуване на гласове по изборите? Какво ще надграждат и каква приемственост ще ни покажат?
Направо гротеска. Бащата на Швейк добре го е казал: "Страшно е, когато човек изведнъж почне да философства - мирише на делириум тременс."
Прекалено задимено стана на хоризонта.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ