Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Март 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Дим без огън

Ина Михайлова

17. Февруари 2017 , брой: 34   2870   0Странна история. Главният секретар на МВР Георги Костов изобщо нямал намерение да подава оставка. Имало добро взаимодействие на този етап между политическото и професионалното ръководство на ведомството. Служебният министър Пламен Узунов на свой ред мънкащо обясни, че можел да работи с всекиго и изобщо не е искал оставката на Костов. Предната вечер, чудно защо, друго прозвуча от телевизора.
Дим без огън няма. Точно това досегашно професионално ръководство на МВР не може да се похвали с кой знае какви успехи, особено в борбата с престъпността. А за капак се компрометира. Не със смешните приказки за променения профил на мигрантите, а с информациите за общи трапези със съмнителни фигури по морето и подозренията за нетрезви присъствия на работното място. Толкоз се компрометира, че дори на бившата МВР-шефка Румяна Бъчварова й се наложи да обяснява, че през времето, в което е работила с Георги Костов, той не само, че не е идвал пиян на работа, но и не пие. Златен той!
Костов се запъна в МВР, а Узунов се сви. За да не го обвинят в реваншизъм? Или реши да следва принципа на служебния премиер Огнян Герджиков за приемственост? Приемственост от МВР на Румяна Бъчварова и Георги Костов? Нагли побоища, малтретиране на възрастни, измами, кражби, безнаказаност. За тази ли приемственост говорим или за друга? Онази, за която Узунов сподели - че има куп забележки към професионалното ръководство на МВР. Но... нещата можели да се оправят.
Какво да очакваме сега? Голе-е-еми изненади от Георги Костов. За? За купуване на гласове по изборите? Какво ще надграждат и каква приемственост ще ни покажат?
Направо гротеска. Бащата на Швейк добре го е казал: "Страшно е, когато човек изведнъж почне да философства - мирише на делириум тременс."
Прекалено задимено стана на хоризонта.

 

 

Коментари

 • 24. Март 2017 59
  451
  0

  От спорта знам едно много просто правило: Ако си слаб, никой не те забелязва; ако си добър - се съобразяват с теб; ако побеждаваш - те уважават.
  Затова в неделя пред нас стои една важна задача - да направим така, че да ни уважават.
  Да спечелим изборите.
  Знам, че вас, читателите на ДУМА, няма нужда да ви убеждавам за кого да гласувате. Но ми се иска да направим така, че да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"