27 Април 2024събота05:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Главният секретар на МВР не мисли да напуска

Вътрешният министър заяви, че оставката на Костов може да бъде поискана само от Министерския съвет

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 19

Не съм подавал оставка и нямам намерение да подавам. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов във връзка с информации, които твърдяха, че служебното правителство готви рокади и във вътрешното министерство. Костов увери, че работи добре с политическото ръководство на МВР, няма проблем с комуникацията и в цялата си кариера не е имал подобен проблем.
Служебният министър Пламен Узунов също заяви, че не е искал оставката на главния секретар вчера. Министърът не отрече да има забележки по отношение на работата на Костов, но не даде основания да се смята, че ще се търси персонална отговорност. "Аз мога да работя с всеки в системата на МВР. Не сме тук да се харесваме, а да работим. Имам критики към работата на цялото професионално ръководство. Смятам, че можем да намерим по-добри практики относно разкриваемостта на тежките престъпления", обобщи Узунов. Министърът обаче добави, че има определен ред, по който може да има смени в ръководството на МВР. "Министърът на вътрешните работи не може да иска оставката на главния секретар. Компетентен е Министерският съвет, предложения за оставка не са внесени от моя страна", обясни той.
Пламен Узунов и Георги Костов представиха вчера в сградата на ГД "Национална полиция" новата техника, която ще бъде разпределена между звената  на жандармерията в СДВР, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора. 21 подсилени микробуса и 3 автобуса ще подсилят полицейските поделения.
МВР няма възможност да има полицай във всяко село, призна служебният министър. Узунов уточни, че има много причини за това. Една от тях е липсата на ресурс. Министърът коментира твърде лаконично проверките по министерствата за дейността на кабинета "Борисов-2". Пламен Узунов изтъкна, че е завършен одитът във вътрешното ведомство, самият той е предал доклада на служебния премиер Огнян Герджиков. Министърът обаче отказа да разкрие подробности, заяви само, че това, което е било констатирано, е било докладвано.

21 нови микробуса ще бъдат разпределени между полицейски поделения и жандармерията в страната
снимка Благовеста Цветкова

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ