29 Март 2024петък00:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин обвини НАТО, че провокира Русия

Москва предупреди, че няма да позволи с нея да се преговаря от "позиция на силата"

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 4

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че с действията си НАТО провокира Русия и се опитва да я въвлече в конфронтация, съобщи руската агенция ТАСС.
На среща във ФСБ държавният глава припомни, че "възпирането на Русия официално е провъзгласено за новата мисия на НАТО". "С тази цел се прави по-нататъшното разширяване на блока - всъщност то и по-рано се правеше, но сега намериха нов, както им се струва, по-сериозен аргумент, ускориха се процесите на разполагане на стратегически и обикновени въоръжения извън пределите на националните граници на влизащите в него (в алианса) водещи държави", отбеляза Путин в реч, предавана по телевизията.
Президентът добави, че "не спират опитите за намеса в нашите вътрешни работи с цел да се дестабилизира обществено-политическото положение в самата Русия".
От 2014 г. отношенията между Русия, една страна, и Европейския съюз и САЩ, от друга, се влошиха заради кризата в Украйна. Брюксел, Вашингтон и техните съюзници наложиха редица санкции срещу Русия заради анексирането на Крим и намесата й в Източна Украйна.
Припомняме, че военните министри от НАТО приеха пакет от мерки, които да засилят сигурността по източната граница на пакта и да увеличат присъствието на кораби на Алианса в Черно море под егидата на морското командване на Алианса във Великобритания.
По думите на Путин в интерес е както на Русия, така и на САЩ да възстановят комуникацията между специалните си служби.
"Абсолютно ясно е, че в областта на борбата с тероризма всички съответни правителства и международни групи трябва да работят заедно", изтъкна той.
Руският президент обяви, че международни терористични групировки, които са "де факто терористични армии", получават "прикрита и дори пряка подкрепа от някои държави".
"Кръвопролитията продължават в редица страни в Близкия изток, Азия и Африка. Международни терористични групировки активно участват в тях (конфликтите). Те са практически терористични армии, които получават прикрита и дори пряка подкрепа от някои държави", коментира Путин.
Руският президент също така заяви, че положението в света не се е стабилизирало, докато предизвикателствата и заплахите се влошават, докато военнополитическото и икономическото съперничество между световни и регионални центрове на влияние и някои страни се увеличило.
По-рано бившият шеф на ФСБ и настоящ ръководител на Съвета за сигурност на Русия Николай Петрушев заяви, че Русия имала доказателства, че някои държави и влиятелни чуждестранни компании "сътрудничат с терористи".
Междувременно руският министър на отбраната Сергей Шойгу предупреди американските дипломати да не се опитват да преговарят от "позиция на силата". Изявлението на Шойгу идва най-вече в отговор на изказването на новия шеф на Пентагона Джеймс Матис, който заяви, че Вашингтон иска да се увери, че американските дипломати имат превъзходство над руските си колеги при всякакви евентуални разговори.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ