Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Спецслужбите криели информация от Тръмп

Дума

17. Февруари 2017 , брой: 34   312   0Служители на американското разузнаване не дават информация на Доналд Тръмп, защото му нямат доверие. Това пише вестник "Уолстрийт джърнъл". Необичайното решение било заради контактите на екипа на Тръмп с руското правителство и неговата неприязън към службите. Освен тона президентът смятал да назначи нюйоркски милиардер за техен висш ръководител, а редовите служители се опасявали, че това ще навреди на тяхната независимост.
В някои случаи представителите на разузнаването решили да не съобщават на Тръмп за източниците и методите, които американските спецслужби използват за получаване на информация. Сред тези данни, по-специално, може да се съдържа информация за това как се следят чужди страни.
Както посочва изданието, служители на разузнаването и по-рано не са предоставяли на президента и конгресмените информация, за да запазят в тайна източниците си, но са разкривали значителна част от данните. Обаче тогава такова решение не е било продиктувано от съмнения в неблагонадеждност на президента.
След поредните разкрития за връзки на хора от екипа на Тръмп с руски представители американският президент обяви война на разузнавателните агенции в САЩ заради "антиамериканското" и "скандално" изтичане на информация от последните седмици.
Междувременно в знак на протест срещу имиграционната политика на американския президент, "Ден без имигранти" бе проведен в редица градове в САЩ.

 

 

Свят

 • След "Брекзит" Великобритания няма да има същите или по-изгодни права от страна - членка на ЕС, отсече германският канцлер
  28. Април 2017 82
  280
  0

  Германският канцлер Ангела Меркел предупреди британците, че не може да очакват след "Брекзит" да се ползват със същите права като гражданите на страните - членки на Европейския съюз, предаде Франс прес.
  "Държава, която се явява трета страна, няма да може да се ползва със същите или по-изгодни права от страна - членка на ЕС...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"