Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Февруари 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Спецслужбите криели информация от Тръмп

Дума

17. Февруари 2017 , брой: 34   247   0Служители на американското разузнаване не дават информация на Доналд Тръмп, защото му нямат доверие. Това пише вестник "Уолстрийт джърнъл". Необичайното решение било заради контактите на екипа на Тръмп с руското правителство и неговата неприязън към службите. Освен тона президентът смятал да назначи нюйоркски милиардер за техен висш ръководител, а редовите служители се опасявали, че това ще навреди на тяхната независимост.
В някои случаи представителите на разузнаването решили да не съобщават на Тръмп за източниците и методите, които американските спецслужби използват за получаване на информация. Сред тези данни, по-специално, може да се съдържа информация за това как се следят чужди страни.
Както посочва изданието, служители на разузнаването и по-рано не са предоставяли на президента и конгресмените информация, за да запазят в тайна източниците си, но са разкривали значителна част от данните. Обаче тогава такова решение не е било продиктувано от съмнения в неблагонадеждност на президента.
След поредните разкрития за връзки на хора от екипа на Тръмп с руски представители американският президент обяви война на разузнавателните агенции в САЩ заради "антиамериканското" и "скандално" изтичане на информация от последните седмици.
Междувременно в знак на протест срещу имиграционната политика на американския президент, "Ден без имигранти" бе проведен в редица градове в САЩ.

 

 

Свят

 • Конференцията по сигурността в Мюнхен представи по предсказуем начин Запада, който отказва да признае появата на многополюсния световен ред
  23. Февруари 2017 38
  313
  2

  Пепе Ескобар

  Мюнхенската конференция по сигурността може би издаде за какво става дума още от самото начало чрез своя встъпителен доклад за тридневното събитие, озаглавен "Постистина, постзападът и постредът".
  "Постистината" е новата норма понеже сме в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"