18 Април 2024четвъртък17:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 21


"ПЪРВИТЕ СЕДЕМ" от Боян Петров издава "Вакон". С успешната атака на Нанга Парбат през 2016 г. жадният за нови хоризонти Боян Петров вече е стъпвал на осем от най-високите върхове на планетата. Но как се оцелява толкова дълго насред пейзаж, изпъстрен с невъобразими скални отвеси и бездънни цепнатини, където просто няма място за грешки? Как едно 17-годишно момче, мечтаещо за гигантите К2 и Канчендзьонга от книгите на Джо Таскър, ще се научи да преглъща умората и болката, да крещи "не" в лицето на болестта? В книгата си Боян разказва за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите 7х8000, формирали го като блестящ катерач и лидер.

"УКРОТИТЕЛЯТ НА ЛЪВОВЕ"
от Камила Лекберг издава "Колибри" в превод на Любомир Гиздов. Романът пренася читателя в сковаващата атмосфера на Фелбака, където мирисът на страх и минали прегрешения неминуемо застига настоящето. Едно полуголо момиче на име Виктория е блъснато от кола при доста странни обстоятелства. Оказва се, че я издирват от няколко месеца. Патрик Хедстрьом и колегите му започват разследване. В това време Ерика Фалк пише книга за стар случай на убийство - на бивш укротител на лъвове, установил се във Фелбака. Жена му Лайла, осъдена за убийството му, крие някаква мрачна тайна и редовно получава в затвора неподписани заплашителни картички. Каква е връзката между двата случая?

"ОТ ПОГРЕШНАТА СТРАНА НА РАЗДЯЛАТА"
от Майкъл Конъли издава "Бард". Хари Бош е най-новият частен детектив в Калифорния. Не се рекламира, няма офис и е много придирчив към клиентите си, но това няма значение. Трийсетте години в полицейското управление на Лос Анджелис говорят сами за себе си. Не след дълго към него се обръща един от най-големите магнати на Южна Калифорния. Отчаяно желаещ да научи дали има наследник, умиращият магнат наема единствения човек, на когото може да се довери - Бош. Залогът е огромно богатство. Бърз, непредсказуем и завладяващ, романът показва, че Майкъл Конъли продължава да изумява с постоянното си майсторство и талант.

"ХИМИКЪТ" от Стефани Майър издава "Сиела" в превод на Деница Райкова. В този завладяващ трилър бивш агент трябва да поеме един последен случай, за да изчисти името си... и да спаси живота си. Експерт в своята област, тя е една от най-строго пазените тайни на секретна агенция, която дори няма име. И когато решават, че вече не им е нужна, идват за нея без предупреждение. Сега тя рядко се застоява където и да е и използва различни имена. Те са убили всеки човек, на когото се е доверявала, но нещо, което знае, все още я прави мишена. Искат я мъртва - и то бързо. Нейният бивш ръководител й предлага шанс за спасение и тя разбира, че това е единствената възможност да оцелее.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ