24 Април 2024сряда05:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Болт изравни рекорд за най-много награди "Лауреус"

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 8

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт (Ям) и носителката на 4 златни медала от Игрите в Рио де Жайнеро Симон Байлс (САЩ) спечелиха наградите "Лауреус" за най-добри спортисти за 2016 г.
Ямайският спринтьор печели отличието за четвърти път след 2009, 2010 и 2013 г., като по този начин се изравни с рекордьорите Роджър Федерер (Швейц) и Серена Уилямс (САЩ). Миналата година в Рио Болт направи трети пореден златен олимпийски требъл.
За около половин година той се изравни с Пааво Нурми и Карл Люис като най-успешния лекоатлет в олимпийската история, но наскоро медалът му от щафетата на 4х100 м от Пекин 2008 беше отнет заради допинг на съотборника му Неста Картър при повторна обработка на пробата.
19-годишната Байлс също се представи изключително в Рио, като спечели 4 от 6-те възможни златни медала в женската спортна гимнастика, а освен това прибави и 1 бронзово отличие.
Английският футболен шампион Лестър получи наградата "Духът на спорта" заради сензационното спечелване на титлата във Висшата лига, след като година по-рано "лисиците" изглеждаха обречени да изпаднат от елита. Те са застрашени и в момента.
Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг (Гер) взе статуетката за "Пробив на годината", а отличието за завръщане получи Майкъл Фелпс (САЩ), който отново изуми спортния свят със спечелването на 5 олимпийски титли и общо 6 медала в Рио.
За отбор на 2016 г. беше избран бейзболният Чикаго Къбс, който сложи край на най-дългата спортна суша без титла в големите американски лиги. Къбс стана шампион след 108-годишно чакане, след като направи паметен обрат от 1:3 до 4:3 срещу Кливланд Индианс.

Юсейн Болт получи "Лауреус" за 4-ти път в Монако

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ