19 Април 2024петък10:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо обърна Миша Зверев в Ротердам

Българинът отпадна на двойки в турнира

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 346

Григор Димитров (№12 в света) се класира за ІІ кръг на 44-ия турнир АВN-AMRO в Ротердам от сериите АТР 500, след като обърна Миша Зверев (Гер, №34) с 6:7 (4), 6:2, 6:4 на старта на надпреварата. Първата ракета на България се намира в отлична форма, като само преди няколко дни триумфира с титлата в София, но и Зверев натрупа престижни победи от началото на година, включително и над световния №1 Анди Мъри (Вбр) на Откритото първенство на Австралия. Двубоят на Централния корт в зала "Ахой" започна равностойно, като опитният германец бе безгрешен при своите сервис геймове и при излизанията на мрежата. Гришо имаше 3 възможности за пробив, но не успя да ги реализира и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него българинът допусна 2 грешки и позволи на съперника си да поведе. Димитров започна по-уверено втората част и след 2:2 постигна 2 поредни пробива и я затвори убедително с 6:2. В решаващия сет отново след 2:2 хасковлията направи пробив, но вместо да го затвърди, позволи на Зверев да поведе с 0:40 и не успя да спаси сервиса си. Хасковлията обаче веднага отново взе подаването на опонента си, след което сервира за мача и триумфира за 1:55 ч.
За успеха българинът записа 11 аса срещу 4 на Зверев, но допусна и 4 двойни грешки срещу само 2 на съперника му.
Във ІІ кръг Гришо ще срещне "щастливия губещ" от квалификациите Денис Истомин (Узб, №76). Досега българинът има 2 победи над етническия руснак, като последната бе на "Аустрелиън Оупън" миналия месец с 3:1 сета, след като съперникът му бе хвърлил бомбата с елимнирането в 3 части на световния №2 Новак Джокович (Сърб).
Григор Димитров и Лука Пуй (Фр) отпаднаха от турнира на двойки, след като отстъпиха на поставените под №3 Иван Додиг (Хърв) и Марсел Гранойерс (Исп) с 5:7, 1:6 в І кръг.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 535

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 600

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 495

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ